Maak, deel, leer en beleef bij Play & Learn Almelo

Maak, deel, leer en beleef bij Play & Learn Almelo

  Cultuur

ALMELO - Het Maker Festival Twente is één van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarmee "makers" in de schijnwerpers worden gezet. Vooruitlopend op het festival in Enschede op 21 en 21 mei wordt ook in Almelo een Play & Learn dag gehouden voor het onderwijs.

Vanaf 2017 heeft MFT elk jaar een ander thema, dit jaar is het een thema dat ons inspireert en verbindt, namelijk Leonardo de uitvinder. Dit thema verbindt de drie hoofdtentoonstellingen van de Roombeek partners; Leonardo de homo universalis, de kunstenaar, de ingenieur en de wetenschapper.
Als opmaat naar MFT wordt de Play & Learn dag georganiseerd voor het onderwijs in Almelo. Op woensdag 17 mei laten kunnen leerlingen en overige geïnteresseerden alvast kennis maken met makers, uitvinders, kunstenaars, bedrijven en wetenschappers. Een ontmoetingsplaats voor iedereen, jong en oud, die geïnteresseerd is in innovatie en techniek. Er zijn inspirerende presentaties en creatieve workshops voor scholieren vanuit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs te volgen. Het plezier en nut van zelf dingen bedenken en maken staat voorop maar ook worden beroepsperspectieven binnen de sectoren techniek, creatieve economie en maakindustrie in kaart gebracht.
Het palet aan makers is divers;, allen wekken nieuwsgierigheid en inspiratie op voor innovatieve en duurzame oplossingen, kunst, technologie en nieuwe ambachten. Zo laat Trimotion zien hoe je videomateriaal filmt en 2d animeert, met thermoplast Protoplast kun je oneindig plastic hervormen tot speelgoed, lampen of een insect met fijne pootjes of maak een kickstarter met de workshops van Kaliber Kunstenschool; een kettingreactie die op gang wordt gebracht door vuur en zwaartekracht. Neem een kijkje in het mobiele medialab; de WoWi-bus waar je 3d kan printen en spelletjes leert programmeren. De workshops voor het onderwijs zijn 17 mei van 09.00u tot 12.00u en van 14.00u tot 17.00u zijn overige bezoekers ook van harte welkom op het Indië Terrein in Almelo. Makers en scholen kunnen zich nog aanmelden, er zijn enkele plekken vrij.
Aanmelden kan via mft@tetem.nl

Meer berichten