<p>Jouw Dag. Met deze naam wordt in het Alma Inloopershuis een ontspannen middag gehouden voor vrouwen met kanker.</p>

Jouw Dag. Met deze naam wordt in het Alma Inloopershuis een ontspannen middag gehouden voor vrouwen met kanker.

‘Voel je welkom in Alma Inloopershuis’

ALMELO - Het Alma Inloopershuis in Almelo houdt voor vrouwen met kanker een verwenmiddag met de veelzeggende naam ‘Jouw Dag’. “Dat doen we juist om even te vergeten dat je kanker hebt”, aldus een woordvoerder. Deze ontspannen middag wordt gehouden op zaterdag 4 september van 14.00 tot 18.00 uur in het Alma Inloopershuis aan de Zilvermeeuw 14.

“Kanker. Wanneer je die diagnose kanker krijgt, kan er ineens van alles veranderen in je leven en dat van jouw naasten”, aldus het Alma Inloopershuis. “Vaak verandert er ook veel in je lichaam. Ondanks die lichamelijke en soms ook emotionele gevolgen wil je als vrouw zoveel mogelijk alles blijven doen wat je altijd deed en er zo gewoon mogelijk uit blijven zien. Je wilt waarschijnlijk het liefst gewoon doorgaan en de kanker geen hoofdrol geven in je leven.”

“Ben jij of ken jij een vrouw die kanker heeft of heeft gehad en die je graag een heerlijke ontspannen middag gunt? Meld jezelf of haar dan aan voor Jouw Dag en vertel ons waarom juist jij of zij deze middag verdient.”

Wat mogen de deelnemers verwachten? “Het wordt een heerlijke ontspannen middag waarbij je in de watten wordt gelegd door onder meer een make-upartist, een kapper en een nagelstyliste. Er zijn daarnaast verschillende stands met kleding, lingerie van een mamma-carespecialist, haarstukjes en beauty- en verzorgingsproducten.”

Tevens is er een professionele fotografe aanwezig om foto’s te maken die men na afloop gratis ontvangt. Bovendien kan er ook nog een ontspannende workshop stoelyoga worden gevolgd.

Tijdens deze middag wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd. “Uiteraard is er ook voldoende tijd en ruimte om met lotgenoten in contact te komen”, aldus de woordvoerder.

Interesse? Opgeven kan vóór 28 augustus via info@almainloopershuis.nl of telefonisch bij Marjorie Herr (06-13221336) of Jaap Jongedijk (06-30892929). Er is een beperkt aantal plekken. “Voel je welkom!”

‘Jouw dag’ is geheel gratis en wordt mogelijk gemaakt door: Hairflow, Margreet Dik Compressie en Mammacare specialist, Primo Keukens, Memories4U, Mirander Coaching, Pure Beauty by Tessa, Shannon Galore en Roetgerink Mode.

Het Alma Inloopershuis wordt gerund door een coördinator en geschoolde vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn ex-patiënten of hebben de ziekte van dichtbij meegemaakt. Er worden naar behoefte activiteiten, workshops, lezingen gehouden. Ook komt er een mediatheek met daarin uitgebreide informatie over kanker. “Maar waar het vooral om gaat is lotgenotencontact. Samen praten, iets drinken, een activiteit of er gewoon voor elkaar te zijn en leren omgaan met emoties en verwarring.”

Meer berichten