Erfgoed Sterren organiseert online kennissessie

OVERIJSSEL - Op 22 juli en 12 augustus organiseert Erfgoed Sterren een online Kennissessie Klimaatadaptatie. De sessie is voor iedereen die meer wil weten over hoe het watersysteem van Overijssel werkt, wat de effecten zijn van klimaatveranderingen en wat je daar als inwoner van Overijssel aan kunt doen. 

Na afloop zitten de deelnemers vol kennis en inspiratie en hebben zij misschien zelf een plan dat in aanmerking komt om ingediend te worden en zo kans te maken op de titel Erfgoed Ster 2021 in de categorie Klimaatadaptatie. Luc Jehee, adviseur water en gebiedsontwikkeling bij de Provincie Overijssel neemt de deelnemers mee in de wereld van het water. Hij legt daarbij dwarsverbanden naar de geschiedenis van het Overijsselse landschap en erfgoed.

Gedurende het programma wordt u meegenomen naar de belangrijkste watersystemen van Overijssel van de middeleeuwen tot nu: belangen veranderen, het landschap verandert mee. Verder krijgt u informatie over de effecten van klimaatverandering ook op een samenleving. Deze kennissessie wordt afgesloten met een goed gesprek en uitwisseling van ideeën. Meer informatie en aanmelden op hetoversticht.nl/agenda/184/erfgoed-sterren-kennissessie-klimaatadaptatie-gratis