<p>De samenwerking tussen Fysiotherapie Langeveld en Paramedisch Voetencentrum Twente is meer dan geslaagd.</p>

De samenwerking tussen Fysiotherapie Langeveld en Paramedisch Voetencentrum Twente is meer dan geslaagd.

Paramedisch Voetencentrum Twente: ‘ Aandacht voor de patiënt centraal’

MARIAPAROCHIE - Paramedisch Voetencentrum Twente (PVT), gevestigd bij Fysiotherapie Langeveld in Mariaparochie, blijkt een jaar na de samenwerking met Fysiotherapie Langeveld een succes. Oprichters Mariëlle Smit en Sjoerd Oosterik zijn als dochteronderneming blij met de samenwerking met Paramedisch Voetencentrum Apeldoorn.

‘’Paramedisch Voetencentrum Twente en Fysiotherapie Langeveld hebben elkaar gevonden door de verbondenheid met de regio’’, aldus Mariëlle. ‘’Waar Fysiotherapie Langeveld een begrip is binnen de gemeente Tubbergen, heeft Paramedisch Voetencentrum Apeldoorn zich geworteld in de regio Apeldoorn. Paramedisch Voetencentrum Twente kenmerkt zich door de persoonlijke benadering, samenwerking met andere disciplines en kwaliteit van onderzoeken en behandelen.’’

Om ook bewoners van Twente van de beste zorg te voorzien, is besloten een vestiging in Twente te openen.
Paramedisch Voetencentrum Twente behandelt en voorkomt klachten die voortkomen uit overbelasting en afwijking in stand, dynamiek en functioneren van de voeten, benen of lage rug. Ook de behandeling van huid- en nagelaandoeningen en het geven van preventieve adviezen valt binnen de expertise. “Omdat een fysiotherapeut en een podotherapeut vanuit verschillende uitgangspunten naar een klacht kijken, vullen ze elkaar heel goed aan. Waar wij als fysiotherapeuten kennis tekort komen, kan een podotherapeut deze aanvullen en andersom”, aldus Marleen Meijer-Dijkstra, praktijkmanager bij Fysiotherapie Langeveld.

Paramedisch Voetencentrum Twente en Fysiotherapie Langeveld bundelen hun krachten door het gebruik van verschillende behandelmethoden. Zo is de nieuwe behandelmethode van Fysiotherapie Langeveld een aanvulling in het proces omtrent hielpijn vindt podotherapeut Sjoerd Oosterik. ‘’Met de PE-behandeling hebben we weer een extra behandelmogelijkheid. In overleg met de patiënt en behandelaar kunnen we kijken wat het best bij de patiënt past en ontwikkelen daarmee zorg op maat.’’ PE is een behandeling die bestaat uit een stroomgeleidende naald die onder echobegeleiding in de pees wordt gebracht.

Mariëlle: ‘’Paramedisch Voetencentrum Twente werkt samen met verschillende zorgverleners om altijd verzekerd te zijn van de beste zorg. Niet de klacht of het protocol staat centraal, maar de aandacht voor de patiënt. Wij kijken graag naar het gehele plaatje en gaan samen met de patiënt dieper in op hoe de klachten zijn ontstaan. We leggen klinische verbanden en maken de vertaalslag naar de patiënt. Daarmee creëren we bewustwording en laten we zien dat we meedenken.”
Zowel PVT als Fysiotherapie Langeveld heeft multidisciplinaire samenwerking hoog in het vaandel staan. Daardoor zijn de lijnen kort en krijgt de patiënt de gewenste zorg onder één dak.
Paramedisch Voetencentrum Twente is gevestigd in haar vestiging bij Fysiotherapie Langeveld aan de Almeloseweg in Mariaparochie.

Vragen of wilt een afspraak maken? Bel 0546-706368 of stuur een e-mail naar info@paramedischvoetencentrumtwente.nl.