<p>Ruth Dam stopt na negen jaar bij de Stichting Present. De burgemeester: &#39;&#39;Je hebt Present op de kaart gezet.&#39;&#39;</p>

Ruth Dam stopt na negen jaar bij de Stichting Present. De burgemeester: ''Je hebt Present op de kaart gezet.''

Present Almelo: Dank je wel Ruth Dam!

ALMELO - Stichting Present Almelo heeft afscheid genomen van Ruth Dam. Ruth heeft bijna negen jaar geleden aan de wieg gestaan van de stichting en is sinds die tijd de drijvende kracht achter het werk dat door veel vrijwilligers wordt gedaan.

‘’Met veel passie en enthousiasme heeft Ruth er aan gewerkt om een beweging op gang te brengen in Almelo om het omzien naar elkaar als van zelf sprekend te laten worden’’, aldus een woordvoerder van de Stichting Present dat een makelaar wil zijn tussen groepen vrijwilligers en de hulpvragen die voortkomen uit verschillende instanties. Ook op het terrein van vluchtelingen is Present actief om mee te werken aan hun inburgering.
Ruth heeft volgens Present in de begintijd veel pionierswerk verricht om de stichting op te zetten en tot een succes te maken. ‘’Dat succes is mede tot stand gekomen door haar niet af te laten energie in het vinden van partners en sponsoren.’’

De stichting draait volledig op subsidies, fondsen en bijdragen van kerken, scholen en bedrijven. Ook werkt Present met ambassadeurs die onze stichting waar dat maar kan promoten. Een van de ambassadeurs is burgemeester Arjen Gerritsen. Hij zegt: ‘’Ruth, ontzettend bedankt voor je enthousiasme en je inzet voor Present Almelo. Je hebt Present op de kaart gezet en aan iedereen duidelijk gemaakt hoe ‘omzien naar elkaar’ er in de praktijk uitziet met fantastisch vrijwilligerswerk.”
In augustus wordt de nieuwe algemeen coördinator, Dominique Veenhof, verwelkomd. Hij zal de functie van Ruth overnemen en het nieuwe gezicht van stichting Present Almelo worden.

Om het werk van Present Almelo te kunnen blijven doen zijn ze op zoek naar mensen die Present maandelijks financieel willen ondersteunen met een donatie, zo slaat op de website te lezen. ‘’Met jouw donatie draag je bij aan onze impactvolle projecten in Almelo.

Projecten die uitgevoerd worden door groepen vrijwilligers en die we door financiële steun gratis willen en kunnen blijven aanbieden aan mensen in nood. De hulpprojecten vinden plaats bij de meest kwetsbare inwoners van Almelo in nauwe samenwerking met professionals.
Denk aan het opknappen van kinderkamers of het ontruimen kindveilig maken van tuinen bij gezinnen met allerlei problemen. Of onze projecten voor vluchtelingen. Hulpontvangers ontvangen niet alleen praktische hulp, maar ook hoop. Hulpontvangers voelen zich gezien door de hulp die ze krijgen.’’

 
Auto zoeker