Almelo heeft nu ook een witte anjer perkje

ALMELO - Op de dag van de landelijke veteranendag, 26 juni heeft, de burgemeester van Almelo, Arjen Gerritsen samen met de directeur van Beter Wonen, mevr. Marjan Nekkers, in het Stadspark van Almelo een witte anjer perkje onthuld in aanwezigheid van het Veteranen Comité Almelo. 

Op het bordje staat: “De witte anjer is het nationale symbool van erkenning en waardering voor de Nederlandse veteranen. De gemeente Almelo heeft dit Veteranenperk aangelegd als dank voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden”. De burgemeester zei onder meer in zijn toespraak: “Het is goed regelmatig stil te staan bij het werk dat de veteranen deden. Zij stelden hun leven in de waagschaal voor de vrede”.

Na de opening van het Veteranenperk werden met een kleine delegatie van het Veteranen Comité Almelo en de burgemeester op de begraafplaats ’t Groendendael twee Almelose veteranen geëerd met een bloemstuk. Bij deze plechtigheid was de zus van de omgekomen Wachtmeester der Eerste Klasse van de Koninklijke Marechaussee, Jacco Westendorp (32 jaar) aanwezig. Haar waardering voor de aandacht voor haar broer was enorm en emotioneerde haar. Henk Bijker (27 jaar) werd daarna geëerd. Hij sneuvelde in het prille begin van WO II. Zijn rang en de omstandigheden van zijn dood zijn niet bekend.

Het was een voorrecht voor het Veteranen Comité Almelo om op uitnodiging van de gemeente aan dit eerbetoon mee te mogen doen.

 
Auto zoeker