Foto:

Repair Café Almelo - de Hagedoorn

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café Almelo staan op vrijdagmiddag 2 juli  weer voor u klaar. Tussen half 1 en half 4 kunt u terecht met uw reparaties in Repair Café - de Hagedoorn, Wilgenstraat 11, Almelo. 

Mensen kunnen zelf met hun reparatie naar de Hagedoornschool komen om daar hun apparaat te laten repareren. Kom naar de Hagedoornschool voor uw reparaties. Parkeer fiets of auto op het schoolplein. Meldt u aan bij de gastvrouwen die een inschrijfformulier voor u invullen. Er wordt een reparateur gezocht voor de reparatie en u vindt een veilige plek in de gangen. Alles op anderhalve meter.

De ene Almeloër helpt de andere Almeloër

Een Repaircafé helpt mensen met het repareren van hun spullen. Dat is goed voor het milieu want dan gooien we minder weg. De eigenaar heeft zorg voor zijn spullen. Het is goed voor de portemonnee. En de reparateurs, Almelose vrijwilligers, helpen andere Almeloërs door het werk te doen als een vorm van liefdadigheid. De ene Almeloër helpt de andere Almeloër.

Mooie gebaren

De laatste weken gebeurde er iets bijzonders in het Repaircafé. Iemand belde op en vertelde dat hij een goede printer had en vroeg zich af of het Repaircafé iemand kende die een goede printer nodig had. De Voedselbank bleek zonder printer te zitten. De goedgeefse eigenaar van de fraaie printer kwam het apparaat naar het Repaircafé brengen. Een medewerker van de Voedselbank nam het apparaat dankbaar in ontvangst. Een prachtige oversteek.
Afgelopen week gebeurde hetzelfde met een naaimachine. Een goedgeefse mevrouw gebruikte haar degelijke machine niet meer en meldde het Repaircafé dat ze hem graag wilde geven aan iemand die er behoefte aan had. Een naaimachine van een bezoeker kon niet gerepareerd worden en de eigenaresse werd heel blij gemaakt met de nieuwe, geschonken naaimachine. Geweldig! Afwachten of meer mensen in Almelo een zelfde mooi gebaar kunnen of willen maken.

Meer informatie

Voor reparaties betaalt u een vrijwillige bijdrage. U kunt slechts 1 apparaat ter reparatie aanbieden. De fooienpot houdt van cash en kent geen PIN.
Verdere informatie vindt u op www.repaircafealmelo.nl of volg de activiteiten op Facebook. Het motto van het Repair Café is: “Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!”

 
Auto zoeker