Endoor moedigt Twentenaren aan te kiezen voor de zorg

TWENTE - De zorg heeft mensen nodig. Nu misschien wel meer dan ooit. De vraag naar goed geschoold personeel wordt steeds groter bij zorgorganisaties. Endoor, partner van ROC van Twente op het gebied van volwassenonderwijs, maakt zich sterk om mensen aan te moedigen weer terug te keren in de zorg.

Een belangrijke groep is die van herintreders. Dit zijn de mensen die vroeger al in de zorg hebben gewerkt, maar om wat voor reden dan ook zijn gestopt of zijn overgestapt naar een andere branche. Bij veel van hen begint het weer te kriebelen. Endoor wil hen aanmoedigen om weer terug te keren in de zorg.

Iedereen is nodig
“De vraag naar goed geschoold personeel wordt steeds groter bij zorgorganisaties”, vertelt Elma Lubberink, adviseur bedrijfsopleidingen bij Endoor. Ze vertelt waarom het zo belangrijk is dat mensen naar de zorg gaan: “Als eerste speelt natuurlijk de vergrijzing van de bevolking. Maar ook het zorgpersoneel vergrijst. Daarnaast zien we het effect van de coronacrisis. De medewerkers die er zijn, maakten het afgelopen jaar erg veel uren. Hierdoor is de druk op deze mensen groot. Het tekort aan zorgpersoneel zal alleen nog maar toenemen, terwijl het zulke belangrijke medewerkers zijn. Iedereen is nodig.”

 Leren en verdienen
Elma: “Ook mensen die door bijvoorbeeld de coronacrisis hun baan zijn verloren of hun werk niet meer leuk vinden kunnen in de zorg écht iets betekenen voor de medemens. Bovendien hoeven mensen zonder zorgachtergrond ook niet jarenlang naar school. Je kunt tegenwoordig in de praktijk leren en tegelijkertijd je boterham verdienen.”