Boeken voor de jeugd

ALMELO - Deze week ontvingen de leerlingen van de Almelose basisscholen allemaal een leuk boek cadeau. Doel van het boek is om het plezier in het lezen te versterken.

Het initiatief voor het boek kwam van het Kunst Educatie Platform Almelo. Na de zomervakantie starten zij met een nieuw beleidsplan gericht op de basisscholen, waar het thema taal centraal staat. KEPA organiseert uiteenlopende cultuuractiviteiten voor het basisonderwijs in Almelo. De scholen, gemeente en culturele instellingen werken hierin samen. KEPA ondersteunt scholen om kinderen te laten kennismaken en te laten genieten van een aanbod waarin de taal van muziek, dans, theater, literatuur maar ook de taal van het verleden via erfgoededucatie en taal voor de toekomst via multimedia centraal staat.

Leuk boek
Als aftrap naar dit nieuwe beleidsplan ontvingen de leerlingen deze week een boek om in de vakantie te lezen of voorgelezen te worden. Wethouders Van Rees en Langius gaven de eerste exemplaren aan leerlingen van basisschool Step! Er zijn meerdere titels gemaakt, gericht op de specifieke groep. Zo ontvangen groep 1, 2 en 3 ‘Max en de Maximonsters’, groep 4 ‘De Husselrace’, groep 5 het ‘Slijmboek’ en groepen 6, 7 en 8 ‘De Brief voor de Koning’. De scholen ontvingen de boeken eerder al, waardoor er nu een gelijktijdige uitreiking gehouden kon worden.