Bijna alle vmbo-opleidingen onder één dak

ALMELO - In augustus 2022 opent het Alma College haar deuren. Op donderdag 17 juni hebben Het Erasmus, Pius X College en Het Noordik de nieuwe naam en de visuele identiteit van de school gepresenteerd. Leerlingen van de drie deelnemende scholen hebben de naam onthuld tijdens een digitale bijeenkomst.

Het Alma College is ontstaan vanuit de bundeling van krachten van de vmbo-opleidingen. Met elkaar creëren zij een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en zorgen ze voor een inspirerend en zeer breed aanbod van opleidingen. “Het was best een klus om de drie scholen samen te brengen. Maar het borgen van een eigentijds, inspirerend en breed vmbo-aanbod in Almelo heeft voor alle scholen: Pius X College, Het Noordik en Het Erasmus de hoogste prioriteit”, aldus Jan van der Meij, directeur van Het Erasmus.

Toekomst bepalen
Bij het Alma College mogen leerlingen met een BB, KB en GT/TL-advies laten zien wie ze zijn en waar hun idealen liggen. In de eerste twee jaar wordt er een theoretische en praktische basis gelegd. Van daaruit krijgen leerlingen de ruimte om vanuit acht beroepsprofielen te ontdekken waar hun toekomst ligt. “Op deze wijze bereidt het Alma College leerlingen voor op hun verdere loopbaan in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.”

Iedereen is welkom
“Op het Alma College creëren wij een veilige en vertrouwde omgeving voor onze leerlingen waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn”, aldus Pieter van Schilt, directeur van het Pius X College. “Bij het Alma College houden we er niet van om in hokjes te denken. We waarderen en respecteren de manier waarop hij of zij is opgevoed en waarin hij of zij wel of misschien ook juist niet gelooft. Iedereen moet zich hier welkom voelen; dat is waar het Alma College voor staat!”

Passende opleiding
Wat het Alma College uniek maakt is de grote hoeveelheid opleidingen waaruit je kunt kiezen. Leerlingen hebben de beschikking over bijna alle vmbo-profielen en kunnen dus vrijwel altijd de opleiding volgen die het beste bij hen past. “En dat doen we allemaal in een nieuw en vooral mooi gebouw waarin je alles kunt worden; van bakker tot automonteur en van zorgmedewerker tot it-specialist”, aldus Jeroen Langbroek, directeur van Het Noordik. Ook werd tijdens de onthulling de slogan van de school bekend gemaakt. Het Alma College: onze school, jouw toekomst. Deze verwijst naar de lokale aanwezigheid en de verbinding met de omgeving.

Meer informatie
Het Alma College bevindt zich aan de Catharina van Renneslaan 37 in Almelo. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: info@almacollege.nl. De weg naar de opening van het Alma College kun je volgen via Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn.