Foto: Eddy Kolfoort

Stadskerk De Bleek open voor activiteiten

ALMELO - Stadskerk De Bleek in Almelo gaat weer open voor activiteiten. Komend weekend kunnen voor het eerst de deuren weer open. Er staat het nodige gepland voor de komende tijd!

Deze zaterdag 5 juni tot en met 25 september zal wekelijks weer de Open Deur gehouden worden. Elke zaterdag is De Bleek dan open van 12.00 tot 14.00 uur. De tijden wijken af van die van de laatste jaren. Dat komt omdat de eigenaar van de kerk, de Vereniging van Vrijzinnig Godsdienstigen, de kerkzaal meer wil gaan gebruiken voor activiteiten zoals de Bleeklezingen. Mogelijk worden nieuwe activiteiten in de loop van het jaar opgestart. Op 5 juni verzorgt Eef Westenberg de muziek. Hij improviseert graag op het orgel en u kunt diverse muziekstijlen beluisteren. Op 12 juni komt Piet Smit uit Den Haag het orgel bespelen. Hij heeft een speellijst klaar liggen met een mix van liederen uit diverse Engelse een Amerikaanse liedbundels. Aanwezig zijn enkele gastvrouwen en/of -heren. Zij schenken koffie en thee en bieden waar nodig een luisterend oor. In de kerkzaal kunt u stilstaan bij de gedenkhoek. Er liggen kaarsjes klaar om aan te steken voor iemand die dat nodig heeft, in goede en kwade tijden.

Expositie
Vanaf 5 juni exposeren enige kunstenaars uit de werkplaatsen van Artdesch in de achterzalen van Stadskerk De Bleek. Elke zaterdagmiddag kunt u komen kijken tussen 14.00 en 16.00 uur. Genietend van muziek en een kopje koffie of thee, kunt u zich laten verrassen door de kunst van mensen met een verstandelijke beperking. Zij vormen een hechte groep, waarin ze met veel plezier, trots en voldoening werken. Voorlopig staat deze expositie gepland voor juni, juli en augustus. Artdesch wordt beheerd door De Twentsche Zorgcentra.

Bleeklezing
Op 12 juni komt Marian van Caspel naar stadskerk De Bleek. Het onderwerp van haar lezing is: de “innerlijke tijd”. Aanvang: 16.30 uur. Toegang kost 7,50 euro en dat is inclusief een kopje koffie of thee en een hapje en drankje na afloop. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dit kan bij Pauline Vrolijk - de Jong, email: paulien.dejong@outlook.com 06-437 419 34 of Pieter van Rijssel, email: rijsp@ouotlook.com 06-577 842 39.

Meer berichten
 
Auto zoeker