Stedelijk Museum Almelo eindelijk weer geopend

ALMELO - Maandenlang hebben de musea er op moeten wachten. Deze week is het dan eindelijk weer zover; de deuren mogen weer open voor het publiek. Ook het Stedelijk Museum Almelo en andere lokale musea keken al reikhalzend uit naar dit moment.

Deze zaterdag 5 juni opent het Stedelijk Museum Almelo de deuren, waarbij de eerste honderd bezoekers gratis toegang krijgen tot het museum en de Barbietentoonstelling. Net als alle andere musea in Nederland ging het museum half december 2020 dicht in verband met verscherpte coronamaatregelen. Omdat veel mensen de Barbietentoonstelling nog niet hebben kunnen zien, heeft het museum deze verlengd tot 15 augustus. In het najaar trok deze expositie maandelijks bijna duizend bezoekers. In de expositie ‘Barbie: van casual tot glamour’ laten de Barbiepoppen de ontwikkeling van de mode zien van eind jaren vijftig tot heden. Daarbij is ook aandacht voor sportkledij, bruidsmode, ondergoed en badkleding.

Mini-expositie
De mini-expositie ‘De schilder, de deken, de brouwer en het meisje’ in de ontvangsthal van het Stedelijk Museum wordt eveneens verlengd en wel tot en met 27 juni. Aanleiding voor deze tentoonstelling was de bruikleen door de heer Bruining-ten Cate van krijttekeningen die Willy Sluiter in 1918 van het echtpaar Lambert en Julia ten Cate-Doedes Breuning maakte. Voor deze tentoonstelling haalde het Museum diverse andere portretten uit het depot die nu eveneens te zien zijn. Het gaat om portretten door onder anderen Jan Gierveld, Jos Beeling, Hendrik de Grijs en Berry Brugman.

Maatregelen
In het museum gelden vaste looproutes en uiteraard de gebruikelijke coronamaatregelen. Voor een bezoek is reserveren verplicht via www.stadsmuseumalmelo.nl of telefoon 0546 816 071.

Hoop op een goede zomer
Ook veel andere musea in de omgeving openen de komende dagen hun deuren voor het publiek. Zij hopen op een mooie zomer, waarbij mensen eens de gelegenheid nemen om in hun eigen omgeving een museum te bezoeken. Nederland telt om en nabij de 700 musea.

Meer berichten