Wethouder Eugène van Mierlo
Wethouder Eugène van Mierlo (Foto: www.almelo.nl)

Wethouder brengt werkbezoek aan dagbestedingslocatie

ALMELO - Wethouder Van Mierlo van Zorg bezocht afgelopen week een dagbestedingslocatie van Deva Zorg en Welzijn. Dit is één van de ruim 177 gecontracteerde zorgaanbieders die binnen Almelo actief zijn. Hij sprak hier met cliënten en zorgprofessionals over de uitdagingen van goede zorg in coronatijd.

Bij de zorg die Deva levert staat de cliënt centraal. Tijdens het werkbezoek blijkt dat ook uit de verhalen van cliënten, aldus Deva. Directeur Dönmez van Deva: “We bieden kwaliteit en deskundigheid. Wat cliënten en hun familie heel prettig vinden is dat we aansluiting zoeken bij de culturele achtergrond van een cliënt.” In coronatijd biedt Deva onder meer dagbesteding, met inachtneming van de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wethouder Van Mierlo: “Het is belangrijk dat inwoners ook in deze tijd de juiste ondersteuning krijgen, om te voorkomen dat de zorgvraag later groter wordt. Het is goed om met eigen ogen te zien dat zorg geleverd kan worden en hoeveel dit betekent voor de deelnemers.”

Goede zorg
Voor de levering van voorzieningen op grond van de Wmo en Jeugdzorg werkt Almelo samen met 177 aanbieders, waaronder sinds 2015 met Deva Zorg en Welzijn. Almelo deed in 2019 onderzoek naar de zorgaanbieder en zette het contract stop. In 2020 sloten beide partijen opnieuw een contract toen duidelijk was dat Deva kwalitatief goede zorg levert. “Via onze contractmanagers investeren we in de samenwerking met de zorgpartners waarmee we een contract hebben”, legt wethouder Van Mierlo uit. “Gedurende het contract monitoren we of de zorgaanbieders aan alle voorwaarden voldoen. Dat vinden we belangrijk omdat onze inwoners recht hebben op goede zorg. Daar staan we in Almelo voor en dat belang delen we met de zorgaanbieders met wie we samenwerken.”

Meer berichten