Wandel gezellig mee met evenement “Route 50+”

ALMELO – De populariteit van wandelen is het afgelopen jaar flink toegenomen. Het is misschien wel de makkelijkste manier om ongeorganiseerd en coronaproof in beweging te komen. Echter, de behoefte om georganiseerde activiteiten te ondernemen wordt steeds groter. Ergens aan meedoen, gezelligheid en mensen ontmoeten. Dit heeft CKV Achilles, De COSBO en Sportbedrijf Almelo tot het idee gebracht om een wandelevenement genaamd “Route 50+” te organiseren. Georganiseerd, gezellig, toegankelijk en laagdrempelig in beweging komen, is waar Route 50+ om draait.

Route 50+ behartigt het belang van bewegen en gezelligheid voor personen van 50 jaar en ouder. Wandelen in de buitenlucht, het gevoel van vrijheid, mooie routes, geen beperkingen en goed voor de gezondheid, wat wil een mens nog meer? Hiervoor zijn vier leuke wandelroutes uitgezet in Almelo. Alle vier de zaterdagen in de maand juni staan in het belang van gezellig in beweging komen. Een mooi initiatief tussen een actief betrokken vereniging, de ouderenbond en het Sportbedrijf om beweging te stimuleren. Vraag uw partner, buurman/buurvrouw, familielid, vriend/vriendin of andere kennis mee en kom gezellig in beweging!

Informatie en inschrijving
De wandelingen worden coronaproof georganiseerd. De start van de wandelingen is elke zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Deelnemers schrijven zich in voor een start tijdsblok van 30 minuten. Er kunnen maximaal 24 deelnemers starten per 30 minuten. Alle wandelingen zijn ongeveer 5 kilometer. Inschrijven voor de wandelingen is verplicht en kan uitsluitend op de site van www.actiefalmelo.nl. De wandelingen zijn te vinden onder de projectgroep ‘volwassenen’ en ‘ouderen’. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan hoeveel wandelingen ze deelnemen. De kosten bedragen twee euro per deelnemer per wandeling. Koffie to go is hierbij inbegrepen.

Meer berichten