Foto: Shutterstock

Open dag voor jeugd bij roeivereniging Amycus

ALMELO - Roeivereniging Amycus organiseert op zondag 30 mei een open dag voor de jeugd. Van 10.00 tot 14.00 uur zijn jeugdigen vanaf 11 jaar uit Almelo en omgeving van harte welkom op het Sportpark Wendelgoor in Almelo om kennis te maken met de roeisport. Amycus is een gezellige en levendige roeivereniging met een leuke jeugdafdeling die, zeker nu we met z’n allen weer gezamenlijk sport mogen bedrijven, graag wil uitbreiden.

Jeugd bestuurslid Ingrid Postel: “Heb je altijd al willen roeien of heb je nog nooit van roeien gehoord, maar lijkt het je leuk het eens te proberen? Kom dan een kijkje nemen op onze open dag op 30 mei aan de Badweg 22 in Almelo. Dan kun je kennismaken met de roeisport. Je kunt onze boten bekijken, waarin alleen of met meerdere teamgenoten kan worden geroeid. En je kunt van onze jeugdleden uitleg krijgen over de techniek, de regels en natuurlijk ook over wat er verder bij Amycus te beleven is!” Uiteraard kan men dan ook onder begeleiding al een stukje roeien. Daarnaast worden proeflessen gehouden op de dinsdagavonden de komende weken.

Lid worden
Bij Amycus leert de jeugd met leeftijdsgenoten (11-18 jaar) roeien en gaan ze samen een hechte ploeg vormen. Met twee keer in de week training in de zomer en een keer in de week training in de winter, bouw je snel conditie op waarna je misschien wel mee kunt doen aan je eerste wedstrijd met andere verenigingen. “We maken regelmatig uitstapjes naar andere verenigingen of naar andere wateren, zoals de Vecht of de Regge. Ook ondernemen we in overleg andere gezellige activiteiten, zoals pannenkoeken eten in de stad.”

Kom langs
Belangstellende jeugd is op zondag 30 mei van harte welkom. Van 10.00 tot 14.00 uur aan de Badweg 22 in Almelo. Op het terrein worden de coronamaatregelen nageleefd. Komt deze dag niet goed uit? De jeugd is ook welkom voor een proefles/kennismaking op dinsdagavond vanaf 19.00 uur of zondagochtend vanaf 10.00 uur. Email voor informatie met: jeugd@amycus.nl of kijk op de website: www.amycus.nl

Meer berichten