Blije Klup Twente start weer op met leuke nieuwe activiteiten

ALMELO - De Klup Twente is blij. De organisatie voor kwetsbare mensen en deelnemers met een beperking gaat haar activiteiten fors opschalen nu er versoepelingen zijn afgekondigd en veel deelnemers zijn ingeënt. De reguliere Klupavonden beginnen weer maar daar bovenop komen nieuwe uitstapjes voor mobiele en niet-mobiele deelnemers.

De coronapandemie heeft er ingehakt bij mensen met een beperking, is de ervaring van De Klup Twente. Veel van haar deelnemers hadden te kampen met eenzaamheid en verveling en dat leidde niet zelden tot (ernstige) klachten. De vrijwilligersorganisatie was zeer bezorgd en begon in het vroege voorjaar, zodra weersomstandigheden en maatregelen het toelieten, met noodopvang en buitenactiviteiten als wandelen in groepjes van vier en een bustoer met picknick voor vier. Dat alles om de ergste nood te lenigen. De wandelactiviteit Klup de dag trok wekelijks zo’n 125 deelnemers en vrijwilligers. Met ingang van deze dinsdag gaan de reguliere avondactiviteiten weer beginnen. Dat gebeurt wel in afgeslankte vorm (maximaal aantal deelnemers per vertrek), met inachtneming van de 1,5 meter afstand en zaken als mondkapjes en handen ontsmetten. Bovendien is het Meester Siebelinkhuis in het afgelopen jaar uitgerust met een luchtzuiveringssysteem dat het gevaar voor besmetting ook reduceert. Alles bij elkaar is opstarten zeker verantwoord, vindt een blije - en opgeluchte - coördinator Jolanda Overdorp.

Nieuwe uitjes
Nieuw zijn twee vormen van daguitjes met een excursie element en culinaire busritten voor niet-mobiele mensen. Die twee komen in de plaats voor de gebruikelijke, grootschalige uitjes en vakanties die in verband met de coronapandemie nu nog té lastig zijn om uit te voeren. De daguitjes met excursies beginnen op zaterdag 5 juni. Die dag is er een bezoekje aan de Herterij Twente. Vandaar gaan deelnemers fietsen of wandelen.

Kluptour
Het tweede daguitje heet de Ett’n en kwaak’n Kluptour, waarvan de eerste aflevering gepland staat voor zaterdag 19 juni. De Ett’n en kwaak’n Kluptour is voor niet-mobiele mensen met een beperking. Zij stappen in de Klupbussen bij het Meester Siebelinkhuis en maken een mooie tour door Twente. Onderweg worden ze ontvangen in verschillende tuinen van en door vrijwilligers. Daar krijgen ze iedere keer één gang van een diner. Bij thuiskomst hebben ze dan niet alleen een fantastisch leuke rondrit gemaakt, maar ook van een heerlijk diner genoten.

Meer informatie
Opgave voor de daguitjes kan bij jolanda@deklup.nl of 06 14 46 52 88. Ook mensen met een beperking die geen lid zijn van De Klup kunnen zich aanmelden.

Meer berichten