Het Repair Café Almelo gaat weer open!

ALMELO - Volgende week vrijdag 4 juni gaat het Repair Café Almelo weer open. De vrijwilligers kijken er al maanden naar uit; de afgelopen tijd bleven de deuren dicht als gevolg van de coronamaatregelen.

De vrijwilligers starten nu weer met het uitvoeren van reparaties in de Hagedoornschool aan de Wilgenstraat 11. Wel verloopt de procedure nu wat anders dan gebruikelijk als gevolg van de veiligheidsadviezen. Om een reparatie uit te laten voeren moet u namelijk van tevoren aanmelden via het emailadres info@repaircafealmelo.nl De reparaties worden dan in volgorde van aanmelding in behandeling genomen. Geef in deze email informatie over wat er gerepareerd moet worden en wat er mis is, vermeld uw naam en telefoonnummer zodat zij u kunnen bereiken als u kunt komen op 4 juni voor een reparatie. U ontvangt dan een tijdstip voor het inbrengen. U geeft de reparatie af bij de hoofdingang van de Hagedoornschool; daar meld u zich met de nodige informatie. U kunt niet bij de reparatie aanwezig zijn, na reparatie wordt u gebeld om uw apparaat op te halen; dit kan tot uiterlijk 16.00 uur.

Hopelijk snel gezelligheid
Ondanks de voorlopige beperkingen is er uitzicht op de ouderwetse Repair Café bijeenkomsten zoals u die gewend was. Over enkele maanden kunnen zij waarschijnlijk weer samen met u, met koffie en gezelligheid, in de reparatieruimte van de Hagedoornschool samen komen. Dit is immers het meest gezellig, zowel voor de mensen die een apparaat indienen als voor de reparateurs. Het Repair Café vervult dan ook een sociale rol. Voor nu: volg de aangegeven procedure. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven. Het motto van Repair Café Almelo is: “Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!” Voor reparaties betaalt u een vrijwillige bijdrage. U kunt slechts één apparaat ter reparatie aanbieden.

Meer berichten