Horeca IISPA uitbesteed aan verenigingen: mooie kansen!

ALMELO - Binnenkort kunnen de leden, toeschouwers en scheidsrechters van basketbalvereniging Uitsmijters én Almelo FC weer genieten van de zogenoemde ‘derde helft’ in de IISPA! Na de zomer, indien de coronamaatregelen het toelaten, zullen beide verenigingen de VIP-ruimte in de IISPA, dat uitkijkt op de wedstrijdhal, runnen. Afgelopen week werd hiervoor de overeenkomst getekend.

Doordat Sportbedrijf Almelo de horeca niet meer rendabel kon uitvoeren is deze functie bij het Sportbedrijf verdwenen. Om verenigingen toch een passend alternatief te bieden is Sportbedrijf Almelo in overeenstemming gekomen met Almelo FC en de Uitsmijters. Beide partijen zijn enthousiast over de overeenstemming en kijken ernaar uit om aan de slag te gaan! De pilot zal in eerste instantie voor een jaar zijn, waarin onderling contact de sleutel is. De bar mag een uur voor aanvang van training en/of wedstrijd en twee uur nadien openblijven.

Uitdagende tijd
Voor sportclubs is het momenteel een bijzonder uitdagende tijd, ook wat betreft de situatie rond kantines en andere gezelligheid rond de wedstrijden. Het sociale aspect is haast net zo belangrijk als het spelen zelf. Het is dan ook een mooie ontwikkeling dat op deze manier toch de horeca behouden kan blijven, omdat de verenigingen dit met eigen mensen kunnen doen wat scheelt in de kosten voor exploitatie ten opzichte van ingehuurde krachten.

Meer berichten