Geslaagde achtste editie van de Koningsspelen

ALMELO - Eind april was het weer tijd voor de Koningsspelen en dus werd het startschot gegeven voor de achtste editie, maar dan wel in aangepaste vorm. Tijdens dit jaarlijkse evenement worden bijna 1,3 miljoen kinderen op 6100 scholen in beweging gebracht. In Almelo werden in de week van 19 april 25 schoolpleinen omgeturnd tot spelletjesparcours. 5000 kinderen van zowel de bovenbouw als onderbouw beleefden een leuke en sportieve dag.

De Koningsspelen werden dit jaar weer traditiegetrouw zingend en dansend gestart met een lied van Kinderen voor Kinderen. De titel van het lied ‘Zij aan zij’ sluit naadloos aan op het thema van de Koningsspelen dat dit jaar ‘IK+JIJ=WIJ’ is. Mede dankzij de dansinstructie van Odin’92 konden de kinderen in de week voorafgaand aan de Koningsspelen het dansje leren.

Flinke uitdaging
Door de pandemie zag het programma er anders uit dan voorgaande jaren. Waar doorgaans de scholen samenkwamen op vier externe locaties, werden de Koningsspelen dit jaar op de schoolpleinen van de scholen zelf georganiseerd. Een flinke uitdaging, maar samen met de studenten van het ROC van Twente is Sportbedrijf Almelo erin geslaagd om op 25 basisscholen een gaaf en gevarieerd spelaanbod aan te bieden.

Geslaagd event 
Sander ten Tusscher, medewerker Sport en Evenementen bij Sportbedrijf Almelo, is erg tevreden over deze alternatieve vorm: “Als organisatie zijn we blij dat we dit jaar weer de Koningsspelen mochten organiseren, in samenwerking met het ROC van Twente hebben we er weer een geslaagd event van gemaakt!” Ook de sponsoring van Plus Almelo, Riwald Recycling en Urenco maakten het weer mogelijk om op alle scholen een unieke dag te organiseren. “Ondanks dit alternatief hopen we de scholen volgend jaar weer uit te kunnen nodigen op onze locaties”, aldus Ten Tusscher.

Meer berichten