Foto: David Stassen

Vragen over plannen voor Grotestraat

ALMELO - Leefbaar Almelo heeft formeel enkele vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders, met betrekking tot de lopende ontwikkelingen in de Grotestraat.

De afgelopen jaren kampte de straat met groeiende leegstand, maar inmiddels zijn er plannen voor nieuwbouw en herontwikkeling. De ambitie is om de Grotestraat om te zetten van een winkelgebied naar meer een gebied voor wonen en werken. Leefbaar Almelo signaleert dat deze ontwikkelingen nog niet echt van de grond komen; zo signaleren zij dat het tegenover de fontein, waar nieuwbouw plaats zou vinden, nog steeds een grote puinhoop is. Ook wil men duidelijkheid over de geplande ontwikkelingen in diverse panden, zoals het pand tegenover het ‘snookerpaleis’. Leefbaar Almelo hekelt verder de investeerders, die de straat verder laten verloederen terwijl zij naar hun belevenis nog steeds woekerprijzen vragen voor de huur.

Autoverkeer
Ook de eerdere proef met het toelaten van autoverkeer in deze straat is onderdeel van deze vragen. Halverwege april werd de gemeenteraad geïnformeerd over de evaluatie. De respons van bewoners en ondernemers was overwegend negatief, maar de gemeente wil de proef tóch voortzetten in verband met de transformatie die het gemeentebestuur voor ogen heeft. Immers, als de Grotestraat meer een mix van wonen en werken moet krijgen, is autoverkeer door de straat redelijk onvermijdbaar. In de evaluatie van november 2020 concludeert de gemeente dat er grote verschillen in inzicht zijn bij de ondernemers en gemeente over de te varen koers.

Meer berichten