Foto: Marco Spelten

C.K.V. Achilles ontvangt TeamNL Korfbal in juni

ALMELO - Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en de Almelose korfbalvereniging C.K.V. Achilles maakten recent bekend dat Achilles één van de drie hosts is voor de This is Korfball Tour. Deze promotietour van TeamNL Korfbal is al jaren een groot succes. Samen met korfbalverenigingen wordt tijdens een tweedaags korfbalfeest, korfbal regionaal of plaatselijk op de kaart gezet met leuke activiteiten.

TeamNL Korfbal is het vlaggenschip van het Nederlands korfbal. Zij zijn de regerend World Games-, wereld- en Europees kampioen. Oranje won negenmaal de World Games en veroverde tien WK- en zeven EK-titels. Op dinsdag 1 en woensdag 2 juni ontvangt Achilles de internationals en is er een gevarieerd tweedaags programma.

Opsteker in deze tijd
Ook voor korfballers is de complete competitie in het water gevallen. Daarnaast bestond Achilles in 2020 ook nog eens 100 jaar. Een prachtig jubileum dat tot op heden nog niet uitbundig is gevierd. Harmen Eenkhoorn, voorzitter Achilles: “Net als veel andere sportclubs proberen wij er het beste van te maken. Normaal trainen en spelen wij in de wintermaanden in de zaal. Dit was niet mogelijk en daarom hebben onze (jeugd)leden buiten getraind. We houden de (jeugd)leden daarnaast betrokken door veel verschillende (online) activiteiten te organiseren. Maar uiteraard missen we het om écht te korfballen. Het ontvangen van TeamNL Korfbal is daarom een fantastisch mooi vooruitzicht in deze periode. Een lichtpunt voor alle leden en een mooie cadeau voor korfballers uit de regio en basisschoolleerlingen uit Almelo.”

Het programma
Uiteraard is er ook een uitgebreid programma opgezet voor beide dagen. Op dinsdag 1 juni gaan de internationale eerst dineren met de jongste leden in het clubgebouw. Hierna wordt de This is Korfball Tour officieel geopend door burgemeester Arjen Gerritsen en wethouder Arjen Maathuis van Almelo. Er zijn trainingen voor de jeugdleden van Achilles en hun vriendjes en na afloop is er een fotomoment en tijd om handtekeningen te verzamelen. In sporthal IISPA zijn er gelijktijdig cursussen voor jeugd- en selectietrainers uit de regio. Op woensdag 2 juni worden in de ochtenden trainingen gegeven voor basisschoolleerlingen uit groep 3, 4, 5 en 6 uit de directe omgeving. ‘s Middags geven zij een masterclass aan de E- en D-jeugdspelers uit de regio. Aan het einde van de middag is de gezamenlijke afsluiting bij het clubgebouw aan de Koedijk. Kijk voor actuele informatie ook op: www.ckv-achilles.nl.

Meer berichten