MaakMeeMaand krijgt alternatieve invulling

ALMELO - De fysieke Maakdagen die in mei georganiseerd zouden worden, zijn verplaatst naar juli, augustus en september. Dat heeft Tetem, de organisator van de MaakMeeMaand besloten. Met de samenwerkingspartners zijn alternatieve activiteiten ontwikkeld in de vorm van een uitdagende online programma. De MaakMeeMaand start in mei online en gaat dan fysiek verder in de zomer!

Deze periode staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Ontdek alleen of samen met vrienden, familie of collega’s de nieuwste technieken en creatieve uitvindingen. Creëer je eigen Maak Experience in mei met activiteiten uit het @Home programma en het online programma in Tetem. En dompel je deze zomer onder in een nieuwe maakwereld tijdens de kleinschalige Maakdagen in een van de 14 Twentse gemeenten.

Uitdagend programma
Kinderen t/m 15 jaar ontdekken vanuit huis de nieuwste Make-It@Home techniek-kits of volgen samen met een labcoach een online KidsLab maak- en ontwerpworkshop. Zo kun je in de meivakantie een sticker ontwerpen voor je mobiel, een mini-escaperoom bouwen of meedoen aan de mediaquiz. Maar ook jongeren en volwassenen duiken in een digitale maakwereld. Probeer bijvoorbeeld binnen 60 minuten te ontsnappen uit de digitale escaperoom ‘I want to delete it all, but not now’. Of graaf in een interactieve zandbak zelf een meanderende rivier, maak je eigen bergen en zie wat dat doet met het landschap. Inclusief waterproefjes waardoor je ervaart waar Waterschap Vechtstromen allemaal voor zorgt in jouw omgeving. Ontdek het allemaal!

Maakdagen in Almelo
In Almelo vinden de dagen plaats bij Bibliotheek Almelo, Studio 15 en Huis van Katoen en Nu. Een Maak Experience van ruim twee uur waarin je in vaste tijdsloten allerlei uitdagende maak- en programmeerworkshops kunt volgen. Vanaf 1 juni worden de data van alle Maakdagen gecommuniceerd. Vanaf die datum is het ook mogelijk tickets te bestellen. Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Almelo deze zomer! Bekijk het complete programma via tetem.nl/maakmeemaand. De ticketverkoop voor de Maakdagen in Almelo start op 1 juni. Tickets voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zijn twee euro per persoon. Voor volwassenen is het drie euro per persoon. Alleen voor de Maakdagen heb je een ticket nodig. Deelname aan het online programma is gratis.

Meer berichten