Foto: Stadsmuseum Almelo

Van Stadsmuseum naar Stedelijk Museum Almelo

ALMELO - In het museum was er altijd al oog voor de geschiedenis van Almelo. Dat blijft ook een belangrijk thema na de overgang van Stadsmuseum naar Stedelijk Museum Almelo. Daarnaast zullen er tijdelijke tentoonstellingen komen. De expositie Sneakers! die dit jaar op de planning staat, is er daar één van.

Door corona was het trekken van veel bezoekers naar het museum onmogelijk. Deuren moesten helemaal gesloten blijven of er mochten maar een beperkt aantal mensen het museum gelijktijdig betreden. Desondanks waren er in 2020 meer bezoekers dan ooit. Meer bezoekers blijft een belangrijk doel van het museum. Daarnaast wil het museum uitbreiden om het publiek nog meer te kunnen bieden.

Financiering
Voor de uitbreiding is vanzelfsprekend wel geld nodig. Het museum is nu op zoek naar sponsoren, particulieren en bedrijven, aangezien de gemeente bezuinigt op subsidies. Zo heeft Kees Blok, de voorzitter van het bestuur, de “Club van Honderd” opgericht: mensen die vijf jaar lang honderd euro per jaar doneren. Zij worden dan uitgenodigd voor een ontvangst op de Bellinckhof of Huize Almelo. De zakelijke variant daarvan is de sponsorwerkgroep, die bedrijven gaat benaderen met een zakelijk voorstel. Voorzitter Blok erkent dat het een hele klus wordt om alle plannen te verwezenlijken. “Als we deze stappen niet zetten, dan redden we het niet, zo leert ook de ervaring van andere culturele instellingen. Maar we zijn vol vertrouwen en ook optimistisch dat we erin slagen.”

Nog niet open
In verband met corona is het Stedelijk Museum Almelo nog tijdelijk gesloten. Zodra door versoepelingen vanuit de overheid ook musea weer open kunnen, heeft u nog de mogelijkheid om de expositie ‘Barbie: van casual tot glamour’ met meer dan 600 unieke Barbiepoppen te bezoeken. Deze is namelijk verlengd tot en met 15 augustus 2021. Reserveren voor een bezoek kan via de website van het museum: www.stadsmuseumalmelo.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker