Almelose Ruiterdagen afgelast

ALMELO - Na een bijzonder jaar waarin Nederland en de wereld werd getroffen door de coronacrisis en de organisatie de Almelose Ruiterdagen moesten annuleren, hadden zij de goede hoop dat men in 2021 wél weer Almelose Ruiterdagen zouden kunnen houden. Hoewel er achter de schermen druk gewerkt werd om dit mogelijk te maken, is na de persconferentie van 13 april door de organisatie besloten om toch een streep door het evenement te zetten.

Er komen wel mogelijkheden voor versoepelingen, maar nog niet direct en geen enkele garantie wordt gegeven. “Om dan een evenement te houden met vele duizenden mensen, met alle risico’s van dien vinden de gezamenlijke besturen een onaanvaardbaar risico. Daarbij komt dat wij het een deel van onze sponsoren ook niet aan kunnen doen om hen te vragen om ondersteuning terwijl het water hen zelf aan de lippen staat”, aldus de organisatie. Het bestuur van de Looleeruiters is wel voornemens om de data van de Almelose Ruiterdagen, die toch al gereserveerd zijn, te gaan gebruiken voor meetmomenten óf indien mogelijk dressuur- of springwedstrijden, afhankelijk van wat er op dat moment mogelijk is en door de overheid en de KNHS wordt toegestaan.

Op naar 2022
“Als gezamenlijke besturen van de Looleeruiters, Twents Hippisch Centrum en de Almelose Ruiterdagen hadden wij het zo graag anders gezien, maar wij zullen ons gaan inzetten zodat wij in 2022 weer een spetterende editie van de Almelose Ruiterdagen gaan neerzetten.”

Meer berichten
 
Auto zoeker