Verklein de kans op virusbesmetting met een luchtreiniger

Al meer dan een jaar bepaalt het coronavirus grotendeels ons leven. En als het afgelopen jaar iets duidelijk heeft gemaakt, is het wel dat een virusbesmetting in een klein hoekje kan zitten. Maar ook dat we daar zelf allerlei maatregelen tegen kunnen nemen. Kiezen voor een luchtreiniger is bijvoorbeeld een effectieve maatregel tegen virusverspreiding.

Was je handen stuk, houd anderhalve meter afstand en schud vooral geen handen meer. Inmiddels kunnen we deze basisregels allemaal wel dromen. Maar om de kans op een virusbesmetting zo klein mogelijk te houden, kan je nog méér doen. Een van de minder bekende preventieve maatregelen tegen corona, is het inzetten van een luchtreiniger (https://www.progenion.nl/luchtreinigers/). Terwijl deze eenvoudige keuze juist een uitkomst is in afgesloten binnenruimtes, waar veruit de meeste besmettingen plaatsvinden.

Virusverspreiding, hoe zit dat ook alweer? Virussen als corona kunnen zich makkelijk door de lucht verspreiden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als iemand die besmet is gaat niesen of hoesten. Druppels kunnen dan met gemak een meter verderop belanden; het uitgelezen moment voor een virus om een nieuw persoon te besmetten.

Verspreiding door praten en ademen
Daarnaast kunnen virussen zich via de lucht verspreiden als ze in een mist van een heleboel kleine druppeltjes door de lucht drijven. Dit noemen we aerosolen. Zonder dat je het door hebt, kan zo’n onzichtbare mist ontstaan. Zelfs bij alledaagse bezigheden, zoals ademen en praten, komen aerosolen vrij. De druppeltjes zijn ontzettend klein en kunnen daardoor een grote afstand afleggen. Op deze manier kan een virus zich snel verspreiden in bijvoorbeeld een kamer.

In het coronajaar 2020 ontdekten onderzoekers van het RIVM al in de beginfase dat ook het coronavirus zich verspreidt via aerosolen. In niet-geventileerde ruimtes kunnen vochtdruppels urenlang blijven hangen. In hun onderzoek controleerden de wetenschappers ook hoeveel aerosolen er vrijkomen tijdens bijvoorbeeld het praten of na een hoest. Het bleek dat de meeste kleine druppels in de lucht blijven hangen na een nies, gevolgd door een hoest, twintig minuten praten en ademen.

Preventief middel
Jij helpt de verspreiding van virussen door de lucht tegen te gaan, door te kiezen voor een luchtreiniger van Progenion (https://www.progenion.nl/). Deze luchtreiniger haalt namelijk de schadelijke virusdeeltjes uit de lucht, nog voordat ze kans hebben om zich te verspreiden. Dat heeft alles te maken met de ionisatiefunctie van de luchtreiniger. Deze zorgt ervoor dat de schadelijke stofdeeltjes zwaarder worden en naar de grond zakken. Virusdeeltjes hebben daardoor geen kans om iemand anders te bereiken via de lucht.

Bij Progenion vind je een uitgebreid assortiment aan krachtige luchtzuiveraars. Welke luchtreiniger het meest geschikt is voor jou, ligt er grotendeels aan in welke ruimte je de luchtreiniger wilt plaatsen. Progenion heeft luchtreinigers die geschikt zijn voor kleinere en grotere ruimtes. Ben je van plan de luchtreiniger te plaatsen in een kleine ruimte, zoals de badkamer? Dan heb je een andere luchtreiniger nodig dan in grotere ruimtes, zoals de keuken of de woonkamer.

Kleine ruimtes
De PR-555UV (https://www.progenion.nl/luchtreinigers/pr-555uv-luchtreiniger-met-hepa/) van Progenion is een krachtige luchtzuiveraar voor kleine ruimtes. Dit apparaat is uitgerust met een digitaal scherm en is eenvoudig te bedienen via de toetsen aan de zijkant van de machine of met de bijgeleverde afstandsbediening. Ook is de PR-555UV met een verbruik van maximaal 45 Watt energiezuinig en buitengewoon stil.

Verder beschikt de PR-555UV over een krachtige 254nm UV-C lamp die de lucht steriliseert. Virussen worden allemaal geneutraliseerd en kunnen jouw gezin en het bezoek aan huis niet meer ziek maken. En mooi meegenomen: dankzij het actief koolstoffilter van de PR-555UV wordt de lucht gelijk gezuiverd van allerlei nare geurtjes.

Grotere ruimtes
Een absolute uitkomst in grotere ruimtes is de energiezuinige en geluidloze PR-369R (https://www.progenion.nl/luchtreinigers/luchtreiniger-met-ionisator-geen-filters-vervangen/). Hiermee wordt het risico op virusbesmetting op bijvoorbeeld de werkvloer stukken kleiner. Ga je voor productie van zuivere lucht? Dan is deze krachtpatser een uitstekende investering. Het roestvrijstalen filter in deze luchtreiniger is bovendien eenvoudig en snel schoon te maken. Eén keer per week reinigen met een licht vochtige doek is al voldoende!

Het filter hoeft dus niet vervangen te worden en is eindeloos opnieuw te gebruiken. De PR-369R luchtreiniger met ionisator is ook nog eens voorzien van een schoonmaakindicator. Deze herinnert je eraan wanneer het filter schoongemaakt moet worden.

Het gebruiksgemak van de PR-369R is sowieso hoog, dankzij de bijgeleverde afstandsbediening. Hiermee kies je makkelijk uit de drie standen: laag, middel of hoog. Maar natuurlijk is het apparaat ook handmatig te bedienen. Wil je wel een luchtreiniger, maar niet het vervangen van de filters? Ga dan voor de PR-369R van Progenion.

Investering voor de toekomst
Samenvattend, voor zuivere lucht in jouw huis, op de werkvloer en in alle andere afgesloten ruimtes, ben je bij Progenion aan het juiste adres. Daarbij verkleint een luchtreiniger niet alleen de kans op virusbesmetting, het is ook nog eens een geweldige investering voor de toekomst. Ook als we deze coronatijd eindelijk achter ons hebben gelaten, kan je met een luchtreiniger nog jaren genieten van schone lucht in huis en op kantoor. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Progenion geeft jou advies op maat. Neem met ons contact op via het contactformulier (https://www.progenion.nl/contact/) of bel met +31748511901 en we helpen jou bij het vinden van de perfecte luchtreiniger voor jouw persoonlijke situatie. Voorkom virusbesmettingen en kies met Progenion voor schone lucht in jouw omgeving!

Meer berichten
 
Auto zoeker