Foto: René Molendijk

Uitdagende tijd voor Almelose ondernemers

ALMELO - Deze week was er een van tegenslagen; er is vooralsnog geen uitzicht op grote versoepelingen qua de coronamaatregelen. Hoewel ondernemers steeds beter in kunnen spelen op de behoefte van de klant en cliënt, is het beeld lang niet overal even gunstig.

Met alle maatregelen en beperkingen die er zijn omtrent de coronacrisis zou je denken dat de economische impact gigantisch moet zijn van deze pandemie. Toch viel dit over het geheel van de Nederlandse economie best mee afgelopen jaar. Uiteraard hangt de vlag er van branche tot branche en van ondernemer tot ondernemer heel anders bij: een pizza-restaurant kon overschakelen naar bezorging, terwijl een café eigenlijk niets kon. En ook het succes van winkelen-op-afspraak hangt sterk af van welke branche je in zit en of de klantenkring het weet te waarderen. Over het algemeen lijkt er bij Almeloërs een goede bereidheid om juist nu hun lokale ondernemers te blijven steunen en hun euro's in de eigen gemeente uit te geven. Dit is belangrijk voor het behouden van de lokale werkgelegenheid. De gemeente Almelo wil ondernemers graag zo goed mogelijk helpen in deze crisistijd. Daarom geven zij niet alleen actief informatie over de diverse steunmaatregelen, maar zal er ook actief meegedacht worden om dingen straks weer mogelijk te maken.

Goed advies
Naast de uitdagingen waar de grotere ondernemers voor staan, is de lopende crisis ook bijzonder vervelend voor veel kleinere ondernemers. Almelo is al sinds jaar en dag een vruchtbare bodem voor starters en kleine zelfstandigen. Met name deze groepen vallen vaak buiten veel steunmaatregelen en zitten met grote vragen. Zij kunnen onder meer terecht bij de ROZ Groep - de Regionale Organisatie Zelfstandigen. Deze kan ondernemers adviseren over de uitdagingen waar zij mee kampen in deze crisis, maar ook bredere, ingrijpende vraagstukken: is het bijvoorbeeld niet verstandig om juist te stoppen met mijn bedrijf en weer in loondienst te gaan? Of moet ik juist nu investeren in mijn concept om straks sterk uit de crisis te komen? Het loont absoluut om eens te kijken op de website van de ROZ Groep, www.rozgroep.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker