Aan de slag met Lentetas

ALMELO - Leuke dingen doen met je kinderen in de lente, hoe gezellig is dat? VVE thuis laat normaal tijdens een jaarlijkse workshopochtend met allerlei activiteiten zien welke creatieve, sportieve en educatieve dingen ouders met jonge kinderen kunnen doen. Maar omdat dat door het coronavirus niet kon, zijn onlangs tasjes uitgedeeld waarmee ouders en kinderen zelf thuis aan de slag kunnen.

In het tasje zit een lentebucketlist met daarin allerlei tips om erop uit te gaan, spelletjes te doen, samen te koken, knutselvoorbeelden en een fotospeurtocht met prijsvraag. Ook kunnen de kinderen zelf zonnebloemzaadjes in een potje zaaien en krijgen ouders tips van Loes. Dankzij de Speelgoedbank zat er ook een spel in de tas.

Ontwikkeling stimuleren 
VVE thuis peuters en kleuters is een programma voor alle ouders van kinderen van 2 tot 7 jaar dat helpt om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Normaliter wordt tijdens de groepsbijeenkomst van het programma activiteiten uitgelegd die ouders thuis samen met hun kind kunnen doen. Bijvoorbeeld knutselen, (taal) spelletjes, puzzelen, verhaaltjes, bewegingsactiviteiten en praatplaten. De activiteiten sluiten aan bij het thema op school. Kinderen herkennen het thema en genieten van de activiteiten die samen thuis worden gedaan en ouders blijven zo op de hoogte van zaken waarmee hun kind bezig is. Daarnaast is er tijdens deze bijeenkomsten ook ruimte voor gezelligheid, creatieve activiteiten en informatie over de ontwikkeling van kinderen. Iedereen herkent vast lastige momenten in de opvoeding. Het is dan fijn om het er met elkaar over te kunnen hebben en tips te delen. Door Corona ziet het programma er iets anders uit. Neem voor meer informatie contact op met Avedan: 0546 - 544 100.

Meer berichten