Foto: Basisschool De Mare

Yu Man Race schooltour op basisschool de Mare in Almelo

ALMELO - Op donderdag 8 april deden alle leerlingen uit groep drie tot en met acht van basisschool de Mare mee aan de Yu Man Race schooltour. In heel Nederland mogen 50 basisscholen meedoen aan deze Yu Man Race schooltour. De Mare is daarom ook erg blij dat het gelukt is om de schooltour naar hun school te halen.

Er werd meteen enthousiast op gereageerd. “Op de Mare vinden we het belangrijk om aandacht te schenken aan verschillende soorten sporten. We proberen kinderen altijd enthousiast te maken voor verschillende schoolsporttoernooien, maar daarnaast laten we de kinderen ook graag kennismaken met verschillende, wat onbekendere sporten. Bewegen en dan vooral het plezier ervaren bij het bewegen vinden we erg belangrijk. De Yu Man Race schooltour is daar ook een onderdeel van. Kinderen konden vandaag ervaren hoe het is om mee te doen aan obstakel-ren-parcours. Voor heel veel kinderen is dat een compleet nieuwe ervaring”, zegt de sportcoördinator van de school.

Obstacle run
De kinderen uit de groepen 3 en 4 mochten op een speelse manier kennis maken met deze obstacle run. De kinderen uit de groepen vijf tot en met acht mochten individueel hun tijd laten noteren. Voor hen zat er dus echt een wedstrijdelement in het parcours en daarmee werden kinderen echt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen! Alle kinderen uit groep drie tot en met acht gingen naar huis met een officieel Yu Man Race diploma. Bij de kinderen uit de groepen vijf tot en met acht werd ook hun persoonlijke tijd genoteerd op het diploma. Twee kinderen werden uitgeroepen tot snelste jongen en meisje van de school. Zij hebben daarmee een wildcard gewonnen voor de finale wedstrijd van de Yu Man Race Obstacle Run.

Meer berichten
 
Auto zoeker