Hang de Almelose Vrijheidsvlag uit

ALMELO - We zitten momenteel weer in de jaarlijkse herdenkingsperiode; een tijd waarin we gezamenlijk stil staan bij de conflicten uit het verleden en de lessen die we hieruit kunnen trekken voor de toekomst. Ook dit jaar is het coronavirus de grote spelbreker voor georganiseerde herdenkingen; toch kunnen we wel iets doen om gezamenlijk uiting te geven aan dit thema.

Vorig jaar had een groots gevierd jubileum moeten worden; de viering van 75 jaar bevrijding van de Duitse onderdrukking. Met uiteraard het brede thema van vrijheid en vrede. Veel ging toen niet door, maar wél werd er een Almelose Vrijheidsvlag in het leven geroepen. Mensen konden deze kopen om in de periode van 5 april tot 4 mei mee te vlaggen. De regiegroep 75 jaar Vrijheid Almelo roept alle bewoners op, die vorig jaar deze vlag hebben gekocht, om deze vlag ook dit jaar in de genoemde periode uit te hangen. De vlag mag dag en nacht wapperen en dat gebaar geeft ook in dit 76ste jaar van de bevrijding weer aan hoe dankbaar we zijn voor de verkregen vrijheid.

Ook een vlag?
De regiegroep heeft nog zo’n vijftig Almelose vrijheidsvlaggen in voorraad en geïnteresseerden kunnen deze bestellen via het e-mailadres: almelo75jaarvrijheid@gmail.com De vlag kost 7,50 euro en dat bedrag kan men storten op bankrekening: NL63 RABO 0347 0457 15 ten name van ‘Stichting in vrijheid herdenken Almelo’ onder vermelding van ‘Bevrijdingsvlag Almelo’. De vlag wordt na ontvangst van de betaling thuis bezorgd. Er is een beperkt aantal vlaggen ter beschikking, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt en op = op.

Vlagprotocol
Het vlagprotocol voor dit jaar 2021 is vanwege de corona wederom aangepast. Tot 4 mei vlagt men met de Almelose Vrijheidsvlag. Op 4 mei hangt men de Nederlandse vlag de gehele dag halfstok en op 5 mei hangt de Nederlandse vlag die dag voluit.

Meer berichten