Sticker op de oranje container dient als geheugensteuntje

ALMELO - Wél blikjes van frisdranken en chipszakken. Géén piepschuim verpakkingen of plastic speelgoed. Inwoners van Almelo scheiden hun verpakkingen steeds beter. Toch twijfelen inwoners soms over wat wel en niet in de oranje bak mag. De verpakkingensticker helpt bij het goed scheiden. “Superhandig”, vindt Suzanne Schreuder-Hudepol, die onlangs de eerste sticker kreeg uitgereikt door wethouder Van Mierlo van Duurzaamheid.

De sticker is een handig geheugensteuntje voor het goed scheiden van verpakkingen. “Samen voorkomen we zo dat er afval in de container terecht komt dat er niet in thuis hoort”, legt wethouder Van Mierlo van Duurzaamheid uit. “Ander afval dan verpakkingsmaterialen betekent namelijk dat de verwerker het afval afkeurt en het niet kan worden hergebruikt. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het kost ons als gemeenschap ook geld.” Gooi dus alleen verpakkingen in de oranje bak. Liefst los of in een doorzichtige plastic afvalzak. Dan ziet de afvalverwerker meteen dat het niet om restafval gaat.

Twente Milieu heeft de verpakkingensticker deze week geplakt op de binnenkant van de deksel van alle oranje containers die aan straat stonden.

Meer berichten
 
Auto zoeker