Twentse Ultralichte Vliegclub van start met eigen vliegtuig

TWENTE - De Twentse Ultralichte Vliegclub (TULV) is erin geslaagd om binnen een half jaar na haar oprichting operationeel te worden en zelfs al over een vliegtuig te beschikken. Het vliegtuig is een Tecnam P92 Echo Classic van Italiaanse makelij, registratie PH-4K2.

De TULV maakt gebruik van het vliegveld Nordhorn/Klausheide (EDWN) waar ze alle benodigde faciliteiten geboden kregen. Doelstelling van de vereniging is het beoefenen en bevorderen van de Ultralichte vliegsport, met als motto: vliegen is ‘Haalbaar en Betaalbaar’. De TULV verzorgt complete opleidingen in praktijk en theorie ten behoeve van het behalen van een RPL (vliegbrevet ultralight). Ter beschikking staande vliegtuigen kunnen ook door gebrevetteerde vliegers gehuurd worden, tegen aantrekkelijke tarieven.

Proefles
Om eens zelf ervaring op te doen hoef je niet direct lid te worden, maar kun eerst aan een proefles à 75 euro meedoen. Je krijgt daarbij uitleg waarom een vliegtuig vliegt waarna je zelf plaatsneemt in de cockpit en onder begeleiding van een ervaren instructeur zelf het toestel bestuurt. Om het vliegen betaalbaar te houden kent de TULV diverse arrangementen voor leden en jeugdleden bijvoorbeeld een opleidingsarrangement en een jeugdabonnement (circa 150 euro per maand). Kijk op: www.tulv.nl / info@tulv.nl

Meer berichten