Twentse buurtbussen gaan weer rijden!

TWENTE - Goed nieuws voor reizigers die afhankelijk zijn van een buurtbus: ook deze vorm van vervoer gaat weer rijden! Deze week hervatte een groot deel van de buurtbussen weer hun ritten - maar nog niet allemaal.

Sinds maart afgelopen jaar lagen veel buurtbuslijnen stil als gevolg van de coronacrisis. Ook toen het openbaar vervoer weer voor een groot deel heropende, bleven de buurtbussen nog even in de remise staan. Immers, voldoende afstand houden in de piepkleine bussen is onmogelijk en de enkele toegangsdeur maakte oplossingen zoals in de grote bussen onhaalbaar.

Herstarten
De afgelopen tijd zijn alle buurtbussen aangepast en coronaproof ingericht. Deze week konden diverse lijnen daarom weer de dienstregeling hervatten. Het gaat hierbij om de lijnen 513 (Nijverdal-Raalte), 525 (Aalderinkshoek), 530 (Bornsche Maten), 531 (Borne Stroom Esch), 532 (Borne Letterveld), 592 (Weerselo-Borne), 594 (Den Ham-Nijverdal), 596 (Ootmarsum-Denekamp), 597 (Nijverdal-Hellendoorn) en 599 (Rossum-Ootmarsum). Komende maandag 8 maart hervat de buurtbus 506 (Boekelo) weer de dienst en vanaf 15 maart kunnen reizigers in Rijssen-Holten TwentsFlex weer gebruiken.

Niet allemaal
Er zijn ook de nodige buurtbuslijnen die voorlopig nog niet de dienstregeling hervatten. Dit zijn 505 (Hogeland), 508 (Enschede Zuid), 591 (Tubbergen-Bruinehaar), 593 (Oldenzaal-De Lutte) en 595 (Haaksbergen-Buurse). Alle buurtbussen worden namelijk gereden door vrijwilligers. Bij sommige buurtbusverenigingen vallen relatief veel chauffeurs in de risicogroep en zij wachten liever nog even met rijden tot de situatie verbetert.

Plan uw reis
Het advies is om hoe dan ook vooraf uw reis te plannen de komende tijd. Zo blijft u op de hoogte van eventuele uitval. Kijk voor het plannen van een reis met het openbaar vervoer op: www.9292.nl Kijk voor actuele informatie ook op: www.twents.nl/buurtbus.

Meer berichten
 
Auto zoeker