Nu investeren in mentale en fysieke weerbaarheid ouderen

Nu investeren in mentale en fysieke weerbaarheid ouderen

ALMELO - Het Nationaal Ouderenfonds doet met haar OldStars een dringende oproep aan politiek en beleidsmakers om de mentale en fysieke weerbaarheid van ouderen veilig te stellen.

Sport en beweging zijn voor iedereen maar zeker voor ouderen belangrijk om mentale en fysieke weerbaarheid op peil te houden en goed ouder te worden. Het belang hiervan wordt in tijden van corona pijnlijk duidelijk. Het nationaal Ouderenfonds komt vanuit een jarenlange eigen ervaring en expertise alsmede op basis van een onderzoek onder OldStars door het Mulier instituut met aanbevelingen welke worden onderschreven door de ambassadeurs Sjaak Swart, Tom Okker, Bettine Vriesekoop, Floris Jan Bovelander. De GoldStars van Heracles hebben in corona tijd de waarde van het OldStars projekt sterker dan ooit gevoeld en geven aan het bewegen met elkaar en het sociale contact erg te missen. Namens het Nationaal Ouderenfonds hebben de GoldStars Heracles de wethouders Eugène van Mierlo (o.a. zorg) en Arjen Maathuis (o.a. sport) de Factsheet van het Mulier instituut en de nota OldStars aanbevelingenonderzoek overhandigd.

Ondersteunen
In een eerste reactie geven de wethouders aan blij te zijn met de reeds opgestarte OldStars activiteiten van het Nationaal Ouderenfonds in de provincie Overijssel en Almelo. “Daar waar mogelijk zullen wij vanuit onze aandachtsgebieden initiatieven voor dit mooie concept, waarbij het bewegen van ouderen en het tegengaan van sociaal isolement elkaar versterken, ondersteunen en onder de aandacht brengen. Tevens zullen wij ook meehelpen om verbindingen tot stand te brengen.” Zij spreken de hoop uit dat in 2021 het grote internationale walking football toernooi de Almelo City cup en het eveneens door corona in duigen gevallen Almelo OldStars festival met voetbal, basketball, handbal, tennis, tafeltennis en korfbal nu wel kunnen plaatsvinden.

Meer berichten
 
Auto zoeker