Online programmavoor jonge makers

Online programmavoor jonge makers

ALMELO - Na de eerste succesvolle serie in de kerstvakantie - als online alternatief voor het High Tech programma bij de Twentse Maakplaatsen - biedt Tetem de KidsLab workshops inmiddels als vaste activiteit op de woensdag- en zaterdagmiddag én in de vakanties aan.

Tijdens de KidsLab workshops die, in samenwerking met de bibliotheken en Twentse maakplaatsen zijn ontwikkeld, gaan kinderen van 6 t/m 12 jaar met een labcoach online aan de slag met maak, bouw en ontwerp activiteiten!

Verbinden en uitdagen
Iets zélf ontwerpen en maken geeft altijd een gevoel van trots en voldoening. Dit in een online webinar sámen met andere kinderen doen, maakt het een stuk gezelliger en zorgt voor verbinding in een tijd dat je elkaar niet of nauwelijks kunt opzoeken. Gelukkig krijgen basisschoolkinderen weer fysiek onderwijs, maar het blijft van groot belang dat ze uitgedaagd worden om te leren door te maken en nieuwe dingen te ontdekken. Het KidsLab is dan ook een schot in de roos.

Aanbod
Alle live KidsLab workshops voor de voorjaarsvakantie staan in het teken van textiel, waarbij kinderen vanaf 20 februari textielstickers kunnen maken, een embleem ontwerpen, een textiel art-college volgen en nog veel meer leuks! Via Bibliotheek Almelo kunnen kinderen gratis een voucher voor de ontwerpworkshops aanvragen. Hiermee kunnen zij hun ontwerp door het FabLab van Tetem laten maken en toesturen. Ze moeten zich alleen even aanmelden via: Bibliotheek Almelo - www.bibliotheekalmelo.nl/agenda.

Textiel Festival Twente
Voor jongeren en volwassenen start 16 maart de Lablearning@Home webinar Wearable maken met het thema textiel. Deelnemers kunnen in de driedelige webinar-serie een gepersonaliseerde tas maken met verlichting. Beide programma’s sluiten aan bij het Textiel Festival Twente, dat dit jaar in samenwerking met 8 musea wordt georganiseerd.

Meer berichten