GroenLinks in gesprek met Overijssel

GroenLinks in gesprek met Overijssel

TWENTE - In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart, wordt op zaterdag 13 februari een campagne-activiteit georganiseerd namens GroenLinks Overijssel. Van 14.00 tot 15.00 uur is er een live YouTubestreamsessie te volgen vanuit de Schouwburg in Hengelo.

Te gast zijn Tweede Kamerlid Lisa Westerveld en Tukker en Tweede Kamerlid kandidaat Colin Kok. Samen gaan zij onder leiding van Willem-Jan Velderman en Tom Morssink (bekend van hun podcast: Het Keukentafelgesprek) het gesprek aan over onderwijs en jeugdzorg. Ook is er ruimte om vragen te stellen aan beide kandidaten. Alle geïnteresseerden worden uitgenodigd om aanstaande zaterdag samen in gesprek te gaan. Op 17 maart zijn de verkiezingen. Uit welke smaken kunnen we kiezen voor de komende 4 jaar? Een van die smaken is het groene geluid gecombineerd met een sociaal karakter. Hoe dat sociale karakter tot uiting komt in concreet beleid vertellen Colin en Lisa.

Onder druk
Volgens GroenLinks is er een omslag nodig in het onderwijs. Niet alle kinderen krijgen dezelfde kansen, onderwijs is cruciaal om dit te veranderen. Hetzelfde geldt voor gelijkwaardigheid in onze samenleving. Hierin speelt onderwijs wederom een essentiële rol. Waar je vandaan komt of wat je ouders verdienen, hoort geen rol te spelen in de kansen die kinderen krijgen. Het onderwijs staat onder druk. Kinderen werken harder dan ooit en de prestatiedruk is hoog. Het onderwijs hoort de basis te zijn om je persoonlijk te kunnen ontwikkelen met ruimte om te spelen en te ontdekken. Onderwijs dat inclusief is, met aandacht voor elk kind. Klassen moeten kleiner worden, leraren weer de baas over hun werk, er moet minder werkdruk komen en een beter loon voor de leraren.

Regie nemen 
Als het gaat om de jeugdzorg kunnen we spreken van een crisis, aldus de partij. Wachtlijsten lopen op. Kwetsbare jongeren raken verstrikt in een systeem waar ze niet meer uit kunnen komen. De ene na de andere gemeente meldt zich met miljoenentekorten. De lokale aanpak werkt niet voor iedereen. Voor jongeren met complexe psychische problemen moeten ze weer landelijk de regie nemen.

Livestream
Benieuwd hoe GroenLinks deze thema’s wil aanvliegen de komende jaren? Schakel dan om 14.00 uur in bij de YouTube livestreamsessie van GL Overijssel. Zie: https://www.youtube.com/channel/UC82yRADL6fNsTyIXj8lMSHw

Meer berichten
 
Auto zoeker