BoerBurgerBeweging: rem op de bouw op het platteland

BoerBurgerBeweging: rem op de bouw op het platteland

TWENTE - De politieke partij BoerBurgerBeweging, die meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen, wil graag een rem op de bouw van mega-zonneparken, datacenters en distributiecentra op het platteland.

Er zijn landelijk steeds meer plannen om de grote, beschikbare ruimte in buitengebieden te benutten voor deze doelen. De partij vreest hiermee echter een zekere ‘verdozing’; mooi landschap dat wordt ontsierd door grote blokkendozen van distributiecentra en datacenters. Hierdoor zou de leefbaarheid op het platteland sterk onder druk komen te staan.

Onnodig
“Terwijl in Nederland, volgens adviesbureau Deloitte, 892 vierkante kilometer daken beschikbaar zijn voor zonnepanelen, is slechts 35,7 vierkante kilometer daarvan gebruikt. Intussen wordt de groene ruimte op het platteland volgeplempt met mega-zonneparken. Volstrekt onnodig”, stelt lijsttrekker Caroline Van der Plas. Nederland heeft, behalve honderden vierkante kilometers daken die leeg liggen, ook nog ruim 5.000 kilometer snelweg. “Daar is op vangrails en op geluidswallen voldoende ruimte om zonnepanelen aan te leggen.”

Meer berichten