Sportcafé Almelo opent vrijdag 29 januari digitaal de deuren

Sportcafé Almelo opent vrijdag 29 januari digitaal de deuren

ALMELO - Vooralsnog zit alle horeca op slot en mogen ook de sportkantines niet open. Voor Sportbedrijf Almelo alle reden om de deuren van de eerste editie van Sportcafé Almelo te openen op vrijdagavond 29 januari. Figuurlijk gezien dan, want de eerste editie gaat online plaatsvinden.

In deze eerste editie zal een blik worden geworpen op de sportieve toekomst van de stad. Alles wordt uit de kast gehaald om het gevoel van een Sportcafé bij de deelnemers in de woonkamer te brengen. Van voorzitters tot betrokken inwoners… Wie het leuk vindt om te luisteren naar én te praten over sport en samenleving is van harte welkom. Men bespreekt maatschappelijk relevante en sport gerelateerde thema’s. De eerste editie staat in het teken van een blik op de sportieve toekomst. Verenigingsondersteuner Ruben Wassink van het Sportbedrijf merkt de urgentie voor het bespreekbaar maken van dit onderwerp: “Veranderingen volgen elkaar in razend tempo op. De trends zoals de ontwikkeling van sporthorloges, fietscomputers en apps, demografische veranderingen, thuiswerken en de online samenleving zorgen ervoor dat de traditioneel georganiseerde sport onder druk komt te staan. Dat heeft gevolgen voor de manier van sport organiseren. Hoe gaan verenigingen, sportaanbieders en de gemeente hierop inspelen? Dit zijn vragen die we behandelen tijdens Sportcafé.”

De gasten
Ferenc van Damme, communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar bij Studio Vers Bestuur van de provincie Overijssel, trapt als één van de speciale gasten de avond af. Zijn credo luidt: ‘Wil je als sportaanbieder niet buitenspel komen te staan, dan moet het heel snel heel anders!’. Samen met andere gasten uit het Almelose sportlandschap, Arjen Maathuis wethouder van sport, Thijs Blikmans van o.a. De Sporthal en Remco van Ham van RKSV Bornerbroek gaan zij het gesprek aan over de sportieve toekomst van de stad. Dit wordt aan de hand van enkele stellingen besproken en deelnemers hebben de mogelijkheid op een interactieve manier hieraan deel te nemen.

Stamtafels
Na dit gesprek gaan de deelnemers uiteen richting de digitale stamtafels. De deelnemers kunnen in kleine groepen doorpraten over het gesprek en visies met elkaar delen. Er is ruimte om te netwerken of gezellig bij te kletsen. Aan elk van de stamtafels schuift een medewerker van Sportbedrijf Almelo aan en is er de mogelijkheid vragen te stellen aan de gasten. Kortom een dynamisch, interessant, leerzaam en bovenal gezellig programma staat er op de planning. De week voorafgaan aan het Sportcafé kunnen de deelnemers een goodiebag komen afhalen. Inschrijving voor Sportcafé Almelo is tot 22 januari mogelijk op sportbedrijfalmelo.nl/sportcafe.

Meer berichten