Het Noordik in een nieuw jasje

Het Noordik in een nieuw jasje

ALMELO - Scholengemeenschap Het Noordik start 2021 met een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website.

Het nieuwe logo bestaat uit een N en een +. De N staat voor Het Noordik, als een richtinggevend kompas. De + staat voor de extra’s, onder andere: kwalitatief zeer goed onderwijs, de vele mogelijkheden om leerlingen hun interesses en talenten te laten ontdekken, de zorg en aandacht voor de leerlingen, maar ook de onvergetelijke feesten en activiteiten die georganiseerd worden.

Nieuwe slogan
De nieuwe slogan is: Samen morgen ontdekken. Samen, want een leerling leert niet alleen, maar met hulp van klasgenoten en docenten, maar ook het regionale bedrijfsleven. Morgen, gericht op de toekomst, met een positieve blik en vol innovatieve ontwikkelingen. De wereld staat niet stil. Het Noordik ook niet. En ontdekken, want er is zoveel te leren en te zien in de wereld, daar komen leerlingen bij Het Noordik achter. Op maandag 4 januari werd de nieuwe huisstijl intern gelanceerd. De grote doeken aan de panden werden diezelfde dag nog vervangen. Een dag later ging de nieuwe website live.

Innoverend onderwijs
Gert ten Hove, vestigingsdirecteur Het Noordik, Noordikslaan: “Het Noordik biedt een uiteenlopend aanbod qua onderwijs. Naast de verschillende niveaus, van vmbo tot gymnasium, ontwikkelen leerlingen zich op verschillende gebieden verder; denk aan sport, techniek, ondernemen, expeditieonderwijs, kunst en cultuur. Doordat leerlingen zich zo breed kunnen ontwikkelen, bleek het in de praktijk lastig om de juiste boodschap over te brengen. Er is zoveel te zien, te leren en te doen. Maar juist dát is wat de vier vestigingen van Het Noordik verbindt, naast het goede onderwijs. Een leerling in groep 8 hoeft bij Het Noordik niet gelijk een stroming te kiezen. Juist in de brugklas laten we hen kennismaken met verschillende branches en vakgebieden. Zo merkt hij zelf wat hij interessant vindt of welke verborgen talenten hij heeft.”

Andere open dag
Naast een nieuwe huisstijl is ook de opzet voor de traditionele open dag dit jaar gewijzigd. Geen honderden personen gelijktijdig in één van de vestigingen, maar coronaproof De Week van Het Noordik. In de week van 1 tot en met 6 februari zijn er voor leerlingen uit groep 8 (en groep 7), hun ouders en de basisscholen veel activiteiten, zodat zij alvast kennis kunnen maken met Het Noordik. Kijk op www.hetnoordik.nl voor meer informatie en actuele ontwikkelingen.

Meer berichten
 
Auto zoeker