Ieder kind moet kunnen sporten en spelen

Ieder kind moet kunnen sporten en spelen

ALMELO - Sporten en spelen zijn twee belangrijke en mooie onderdelen van het opgroeien. Maar helaas zijn deze ook lang niet altijd vanzelfsprekend; bijvoorbeeld wanneer kinderen opgroeien in een gezin met een laag inkomen. De Speelgoedbank en het Sportdepot Almelo kunnen dan helpen.

Het is helaas een gegeven dat ook in Almelo het afgelopen jaar meer gezinnen het moeilijk hebben gekregen door de crisis. Gelukkig zijn er veel ondersteunende instanties die hen kunnen helpen in deze moeilijke tijd. Ouders weten echter lang niet altijd welke mogelijkheden er zijn, of ervaren nog een zekere drempelvrees. De Speelgoedbank Almelo is momenteel gesloten door de lockdown, maar gaat hopelijk snel weer open. In de lockdownperiode kwamen zij al wel met het leuke idee van de relaxtas - een tas met spellen om het thuiszitten makkelijker door te komen. Normaliter kunnen mensen ook een bezoek brengen aan de Speelgoedbank om speelgoed in te brengen of te halen na een kennismaking. Zowel nieuw als gebruikt speelgoed zamelen zij in. Zo’n 200 bezoekers per jaar maken hier gebruik van. Kijk voor meer informatie ook eens op: www.speelgoedbank-almelo.nl.

Sportdepot
Het Sportdepot Almelo is waarschijnlijk minder bekend, ook omdat dit in november 2019 opgericht is. Kinderen uit heel Twente kunnen hier terecht voor sportkleding en attributen. Zij zijn hiermee een praktische aanvulling op het al bestaande sport- en cultuurfonds dat de contributie vergoed, maar slechts een klein deel van de kleding. Kijk voor meer informatie ook op: www.sportdepot-almelo.nl.

Meer berichten