Open dag bij ROC van Twente

Open dag bij ROC van Twente

TWENTE - Op vrijdag 15 januari organiseert ROC van Twente een online open dag. Door middel van een livestream krijgen potentiële studenten tussen 16.00 en 21.00 uur informatie over de richtingen en de opleidingen in het mbo.

Deze open dag richt zich op tweede-, derde- en vierdejaarsleerlingen op het vmbo. Ook voor havisten en volwassenen is informatie te halen. Omdat ROC van Twente vanwege de coronamaatregelen geen gasten op de locaties mag ontvangen, staat er in blokken een online voorlichtingsprogramma klaar. Het programma bestaat uit een livestream en live voorlichtingen.

Livestream
In totaal worden 16 mbo-richtingen toegelicht. Via interviews - waarbij de vragen ook worden gesteld door ROC-studenten - beantwoorden docenten vragen over deze richtingen. Na de voorlichting over de studierichtingen komen er diverse opleidingen aan bod. Dat gebeurt via live voorlichtingen in teams. Leerlingen kunnen deze bijeenkomsten via de website bereiken. Het tijdschema van de livestream en van de voorlichtingen is eveneens op de website te raadplegen. Leerlingen en ouders hoeven dus niet de hele tijd online te zijn. Deelnemers bepalen zelf over welke richtingen en opleidingen ze meer willen weten, net zoals dat bij een gewone open dag op locatie gebruikelijk is.

Callcenter
De hele dag is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Dit kan per mail, via WhatsApp en telefonisch. Ook kan een vragenformulier worden ingevuld op de website. Vragen stellen kan natuurlijk ook bij de voorlichtingssessie van de opleidingen (zie tijdschema).

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk via www.rocvantwente.nl/opendagen. Daar is ook uitgebreide info te vinden over het live-programma.

Meer berichten
 
Auto zoeker