Geslaagd jaar voor de Speelgoedbank

Geslaagd jaar voor de Speelgoedbank

ALMELO - De Speelgoedbank Twente kijkt terug op een geslaagd jaar. Ondanks alle tegenslagen en onzekerheden die het coronavirus met zich meebracht, is de organisatie niet ontevreden over de behaalde resultaten.

Afgelopen jaar hebben zij ruim 300 kinderen speelgoed kunnen geven; in totaal ruim 1.500 stuks speelgoed. De organisatie helpt kinderen die in een lastige situatie zitten; bijvoorbeeld in minimagezinnen waar geen geld is voor speelgoed en andere extra’s. De Speelgoedbank Twente is weliswaar gevestigd in Almelo, maar helpt ook kinderen in de brede regio. Zo werd ook speelgoed verstrekt in Enschede, Oldenzaal, Tubbergen, Hengelo en andere plaatsen.

Meer bekendheid
De Speelgoedbank Twente bestaat vijf jaar. Het versterken van de bekendheid is een belangrijke prioriteit voor de organisatie, zowel binnen als buiten de doelgroep. De Speelgoedbank Twente is vrij toegankelijk en daardoor erg laagdrempelig. Een brede bekendheid is ook belangrijk om de benodigde donateurs te werven. 2020 werd afgesloten met een mooie kerstactie, waarbij met dank aan Jongbloed Fiscaal Juristen 400 spellen weggegeven konden worden.

Ambitie
Voor dit jaar is de ambitie om onder meer de ‘Sport & Speelgoed op wielen’-bus te realiseren. Men is bezig om fondsen en donateurs te werven om dit uit te kunnen voeren. Een andere ambitie is om dit jaar een locatie van de speelgoedbank in Hardenberg te openen. Er zijn hiervoor al gesprekken gaande met de gemeente.

Meer informatie
Wie meer informatie wil over de Speelgoedbank Twente in het algemeen of over het ondersteunen van deze activiteiten, kan kijken op de website: www.speelgoedbank-almelo.nl

Meer berichten