Zingend het nieuwe jaar in: Almelo heeft zin in 2021

Zingend het nieuwe jaar in: Almelo heeft zin in 2021

ALMELO - De jaarwisseling ligt inmiddels al weer enkele dagen achter ons. We kunnen collectief terugkijken op een geslaagde, gezellige afsluiting van een bijzonder roerig jaar.

De gemeente, zorgverleners en Veiligheidsregio Twente zijn niet ontevreden over het verloop van de jaarwisseling zowel op lokaal als regionaal niveau. Het landelijke vuurwerkverbod zorgde voor veel minder vuurwerkslachtoffers dan gebruikelijk. Helemáál rustig bleef het echter niet, zo was het bij de spoedeisende hulp van ZGT nog wel even druk, onder meer met een carbidletsel, alcohol-gerelateerd letsel en twee steekincidenten. De brandweer moest wel een paar keer uitrukken voor buitenbranden, maar ook hier was het beeld aanzienlijk rustiger dan in voorgaande jaren. De hoop is dat mensen ook thuis kozen voor een veilige invulling en zoveel mogelijk contacten met anderen vermeden hebben. Of dit ook echt zo was moet de komende dagen nog blijken; er zit immers enige vertraging in coronabesmetting en de zichtbaarheid in de cijfers. Deze week verliep ook soberder dan gebruikelijk. Wie actief is in het verenigingsleven weet dat er doorgaans in de eerste twee weken de nodige nieuwjaarsrecepties gehouden worden bij de gemeente en andere lokale organisaties. Uiteraard kunnen deze ook nu nog niet doorgaan, waardoor sommige organisaties op zoek gingen naar een creatieve invulling om toch even stil te staan bij de jaarwisseling en de uitdagingen waar we in 2021 voor komen te staan.

Nieuwjaarsboodschap
Dat er muziek zit in Almelo bleek wel bij de invulling die de gemeente koos. Via social media werd een nieuwjaarsboodschap geplaatst van de gemeente. Deze opende met een mooie versie van 'Happy New Year' van Abba, gezongen door de winnaars van The Voice of Almelo. In zijn nieuwjaarsboodschap gaf burgemeester Arjen Gerritsen onder meer complimenten aan de jongeren, die af moesten zien van veel activiteiten. De burgemeester benadrukte dat we nu naar een hoopvolle tijd gaan; met vaccinatie in het vooruitzicht en betere dagen. "Laten we het nieuwe jaar ingaan met vertrouwen in elkaar, en de wens om er samen een goed 2021 van te maken.", zo sloot Gerritsen af.

Meer berichten