Toptrajectweek Het Noordik: van presentaties tot workshops

Toptrajectweek Het Noordik: van presentaties tot workshops

ALMELO - Afgelopen week vond er weer de jaarlijkse Toptraject projectweek voor klas 4 plaats bij Het Noordik vestiging C. van Renneslaan. Het Toptraject is er voor leerlingen die na het mbo ook hbo willen volgen.

Het Noordik werkt hierin nauw samen met het ROC van Twente en Saxion. In deze projectweek kregen de leerlingen een vakoverstijgende opdracht die te maken heeft met de vijf vmbo-profielen die allemaal op de C. van Renneslaan worden aangeboden. De opdracht voor de leerlingen: organiseer een fictieve groepsreis voor studenten met een beperking.

Theorie en praktijk
De projectweek is een mooie mix van theorie en praktijk, van werken met het hoofd, hart en handen met als doel: het bewust worden, inzetten en uitbreiden van verschillende competenties die de cognitieve en sociale ontwikkelingen van leerlingen bevorderen; nu en straks op het mbo en hbo. Hierbij moet worden gedacht aan samenwerken, presenteren, abstract denken en zelfstandig werken. “We hebben heel veel geleerd deze week”, aldus een enthousiaste leerling uit mavo 4.

Goed beeld
Er werden tijdens de projectweek verschillende workshops georganiseerd: van het elkaar blind begeleiden op een uitgezet parcours, tot het ontwerpen van een grijparm tot het ervaren hoe het is om in een elektrische rolstoel/scootmobiel te rijden. De workshops en presentaties werden ook gegeven door externe partijen, zoals Kerstens (gespecialiseerd in onder andere het assembleren en onderhouden van rolstoelen) en studenten en docenten van het ROC van Twente. Zo kregen de laatstejaarsleerlingen van Het Noordik, C. van Renneslaan een goed beeld van het Toptraject straks op het mbo. Het was een leerzame, gezellige en geslaagde projectweek!

Meer berichten