Sinterklaas ook veilig ontvangen in Almelo

ALMELO - Na zijn aankomst in Zwalk zaterdag heeft Sinterklaas ook diverse andere plaatsen bezocht. Ook in Almelo werd hij ontvangen.

In Almelo zocht de razende reporter van AA-visie, Marion Wesselink, in het centrum, op de weekmarkt en in het Stadhuis naar de plek waar Sinterklaas in Almelo zou aanmeren. Niemand kon haar daar een helder antwoord op geven. Na haar zoektocht en via diverse tips kwam zij uiteindelijk bij de haven op het nieuwe XL businesspark Port of Twente bij Bornerbroek terecht. Daar trof ze de burgemeester aan, die al turend over het water zich afvroeg wanneer de Sint daadwerkelijk naar Almelo zou komen. Echter kwam er allereerst een bootje met twee pieten aanmeren, die zonder dat de Sint het wist, naar Almelo waren gevaren. Zij wisten echter niets van de komst van de pakjesboot. Na enige wachttijd hoorden en zagen de burgemeester en de razende reporter toch echt de pakjesboot aankomen. Wat een opluchting. Burgemeester Arjen Gerritsen heette de Sint en zijn pieten van harte welkom en de Sint reageerde dat hij blij was om weer in Almelo te zijn gearriveerd.

Veilige ontvangst
Zowel van de zijde van de Sint en de pieten als ook door de burgemeester werden alle voorzorgsmaatregelen in het kader van Corona zorgvuldig nageleefd. De Sint merkte op, dat hij het jammer vond, dat die vele Almelose kinderen niet bij zijn aankomst aanwezig mochten zijn vanwege het Coronavirus. Hij vertelde tevens, dat hij daarom dit jaar niet bij alle gezinnen, scholen en bedrijven kon langskomen. Hij beloofde wel dat de gevraagde cadeautjes op de verlanglijstjes zonder meer bij de kinderen in Almelo, Aadorp en Bornerbroek zouden worden bezorgd.

Reportage
Van de aankomst van de twee eigenwijze pietjes en van de Pakjesboot met Sinterklaas en zijn pieten is door AA-visie op verzoek van Almelo Events een film gemaakt, die afgelopen zaterdag te zien was op de tv en via diverse andere media. Als je zaterdag de film gemist hebt dan kun je de hele week nog de aankomst van Sinterklaas in Almelo vinden op de website en Facebook van AAvisie.

Meer berichten
 
Auto zoeker