ASV ‘57 zeer duurzaam met plaatsing van zonnepanelen

AADORP - Voetbalvereniging ASV ‘57 uit Aadorp is vorig jaar begonnen met het voorbereiden van een duurzaamheidsproject om de vereniging uiteindelijk toekomstbestendig en energieneutraal te maken. Daarbij hebben zowel de leden als het bestuur de wens uitgesproken om de meest duurzaamste club van Overijssel te worden.

Begin dit jaar heeft de club alle verlichting zowel in- en rondom het clubgebouw als de lichtmasten rondom het kunstgrasveld omgezet naar LED-verlichting. In juli heeft een werkgroep de voorbereidingen getroffen om zonnepanelen op het clubhuis te plaatsen. Met name is gekeken of dit technisch allemaal mogelijk zou zijn en of het financieel haalbaar zou zijn. Dit laatste werd een minder groot probleem toen sub-sponsor Solar Energy Works, beheerder van het zonnepark Aadijk, een gulle gift deed bij de opening van het grootste zonnepark van Overijssel.

Panelen geplaatst
Nadat verschillende offertes van diverse firma’s waren bekeken, de dakconstructie in orde bleek te zijn om de zonnepanelen te dragen werden afgelopen week de 84 zonnepanelen geplaatst op het dak van het clubgebouw ASV ‘57. De penningmeester van ASV ‘57 hoopt, net zoals sub-sponsor en buurman Solar Energy Works, nog meer op veel zon dan hij normaal al doet. ASV ‘57 is met de plaatsing van de 84 zonnepanelen weer een stap verder met de doelstelling om een groene club te zijn waarbij de leden zich thuis voelen.

Meer berichten