Foto: Robert Hoetink - Shutterstock.com

Koop lokaal om euro's in Almelo te houden

ALMELO - De nieuwe gedeeltelijke lockdown zal weer een grote uitdaging zijn voor veel mensen, organisaties en ook zeker de lokale ondernemers. In deze uitdagende tijd hopen ondernemers uiteraard dat mensen hun euro's zoveel mogelijk lokaal uit willen geven.

Al aan het begin van de eerste lockdown werd er veel gedaan om lokaal kopen aan te moedigen. Winkeliers hebben veel gedaan om hun winkel veilig in te richten met desinfectie, looproutes, afstand houden en nu ook het gebruik van mondkapjes. Als gevolg van de noodverordening van de Regio Twente moeten ook de koopavonden ingekort worden. Normaliter zijn winkels open tot 21.00 uur, maar de komende tijd gaan deze dus al om 20.00 uur dicht. Uitzondering op deze vroege sluiting zijn supermarkten, maar het ligt in de lijn der verwachting dat diverse supers ook om 20.00 uur sluiten. Dit met als doel om discussies en agressie aan de kassa te voorkomen met betrekking tot het verbod om na 20.00 uur alcohol te verkopen. Dit moet weer voorkomen dat mensen in plaats van in de horeca op straat rond gaan hangen onder het genot van alcohol.

Koop lokaal
De afgelopen maanden is er door ondernemers en overheden al vaker opgeroepen om lokaal euro's uit te geven. Hoewel mensen graag online willen kopen uit veiligheidsoogpunt, lopen ondernemers hierdoor wel euro's mis terwijl het ook nu nog goed mogelijk is om veilig te winkelen. Lokaal kopen draagt bij aan het behouden van lokale werkgelegenheid en het draaiende houden van de lokale economie. Euro's die u in Almelo uitgeeft, blijven in Almelo. Kijk ook op: www.koopinalmelo.nl voor een overzicht van de mogelijkheden.

Bestel online
Zoals ongetwijfeld bekend moet ook de lokale horeca de komende twee weken nog de deuren dicht houden. Veel restaurants en andere horeca bieden daarom alternatieven aan, zoals het afhalen van maaltijden of bezorging aan huis. De lokale horeca hoopt dat u hen wilt blijven steunen door af en toe ook eens wat bij hen te bestellen en af te halen/te laten bezorgen. Als lokale horeca failliet zou gaan, is dit immers erg jammer voor de diversiteit van het aanbod én de werkgelegenheid.

Meer berichten