Herfstuitje voor JPT-judoka’s

ALMELO/HENGELO - Het stond al tijden gepland en vorige week dinsdag was het dan eindelijk zover: met zijn allen naar Avatarz, het klimbos bij het Hulsbeek/Oldenzaal.

Judoka’s jong en oud en hun gezin konden zich opgeven voor het herfstuitje. Het was een ongekend succes, want binnen enkele dagen zaten ze op het maximumaantal deelnemers. Het werd een mooie dag met veel zon die ook nog eens kon binnen de dan geldende regels.


Volop pret
De deelnemers tot 10 jaar konden genieten van het lage parcours. Dankzij de dubbele zekering, waarvan maar één tegelijk los kon was het allemaal hartstikke veilig. Na eerst een grondige uitleg over hoe je je moest zekeren mocht iedereen het proefrondje doen om alles uit te proberen. Daarna begon het echte werk en mochten de judoka’s ‘los’ in de bomen op een hoogte van 2 tot 4 meter. En dat was best wel spannend. 30 hindernissen waar je door of overheen moest klimmen. Voor de één een fluitje van een cent, voor de ander een grote uitdaging. De oudere judoka’s beleefden hun avontuur op een hoogte van 8 - 12 meter, niet niks wanneer je hoogtevrees hebt. Het was mooi om te zien hoe de judoka’s elkaar hielpen, elkaar er doorheen (of overheen eigenlijk) coachten. JPT bedankt graag Manon en Ruud Karperien voor de voorbereiding en de medewerkers van Avatarz die zorgen voor goede begeleiding. Zin om een keer kennis te maken met judo? Voor meer informatie: www.judopromotion.nl of trainers@judopromotion.nl

Meer berichten