Ruiten Drie houdt weer Lageveldtoer

WIERDEN - In een periode dat veel sportevenementen niet doorgaan heeft de Almelose toervereniging Ruiten Drie de handschoen opgepakt om voor de mountainbikers in de regio haar jaarlijkse toertocht te organiseren: De Lageveldtoer op zondag 11 oktober.

De organisatie is echter heel duidelijk: “we kunnen dit alleen doen door zeer goed rekening te houden met de corona-maatregelen. Dat betekent vooral een ruime opzet en versoberde faciliteiten. De belangrijkste maatregel: je kunt alleen meedoen als je van tevoren online hebt ingeschreven!” Ruiten Drie verwacht dat dit ruimschoots wordt gecompenseerd door een mooi en uitdagend mountainbikeparcours door het prachtige buitengebied tussen Wierden, Rijssen en Almelo. Delen van het parcours worden door grondeigenaren speciaal voor de Lageveldtoer opengesteld. Een mooie kans dus om eens op plekken te fietsen waar je normaal als fietser niet komt. Deelnemers kiezen tussen afstanden van 35, 50 en 70 kilometer.

Verantwoord besluit
Volgens Ruiten Drie voorzitter Edwin Muller is het besluit om de tocht alsnog te organiseren niet lichtzinnig genomen. “We wilden graag iets doen voor de mountainbikers in de regio die al veel tochten afgelast zagen worden. Maar dan wel op een verantwoorde manier. Wij hebben het geluk dat we voor start en finish gebruik kunnen maken van het Lageveld in Wierden. Dit is een ruime locatie waar we de maximaal 800 deelnemers met gemak kwijt kunnen. Onze vrijwilligers houden de coronamaatregelen in de gaten. Maar ik zeg er gelijk bij dat we ook van de deelnemers verwachten dat zij ook hun verantwoordelijk nemen. Dit betekent dat ze de 1,5 meter afstand in acht nemen én dat ze zich van te voren online inschrijven.” Dit kan via www.ruitendrie.nl/evenementen/lageveldtoer. De kosten zijn 8 of 10 euro. De tocht vindt plaats op zondag 11 oktober vanaf Recreatiepark Het Lageveld in Wierden. Start tussen 09.00 en 10.00 uur

Meer berichten