Rotary Almelo golft voor goed doel

ALMELO - Op maandag 14 september is het jaarlijkse golftoernooi van Rotary Club Ambt Almelo voor de 14e keer in Ahaus gespeeld.

Verschillende bedrijven uit Almelo en omgeving hebben meegedaan om daarmee geld op te halen ten behoeve van goede doelen in de regio. Op een zonnige dag met temperaturen oplopend tot 30 graden heeft Rotary Club Ambt Almelo alweer voor de 14e keer een golftoernooi georganiseerd. Het toernooi, dat deze keer in Ahaus werd gespeeld, was door de coronamaatregelen beperkt tot 100 deelnemers. Deelnemers uit verschillende bedrijven streden om de felbegeerde Jos Haarhuis trofee die dit jaar door de Timmerhuis Groep werd gewonnen.

Goede doelen
Dit toernooi haalt jaarlijks geld op voor lokale en regionale goede doelen. De opbrengst van 6700 euro gaat dit jaar naar drie verschillende doelen te weten Stichting Hulphond Nederland, Het Alma Inloopershuis en Jonge Moederwerk. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Zij hebben ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De stichting is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet. Het Alma Inloopershuis wil een laagdrempelige ontmoetingsplek bieden waar mensen, die zelf of in hun naaste omgeving te maken hebben gehad met ernstige aandoeningen, zoals kanker, hart- en/of longfalen met weinig perspectief op herstel, zonder afspraak binnen kunnen lopen. Het Jonge Moederwerk (JMW) steunt jonge moeders uit Almelo en omgeving bij allerlei verschillende dingen die op hun pad komen. Dit kan variëren van hulp op het gebied van financiën, kinderopvang, zwangerschapsbegeleiding, opvoedingsondersteuning en meer.

Meer berichten
 
Auto zoeker