Foto: Shutterstock

Wethouder helpt mee bij zwerfafval-acties

ALMELO - Net als veel andere inwoners irriteert wethouder Van Mierlo uit Almelo zich mateloos aan zwerfafval. Waardering heeft de wethouder van Duurzaamheid voor initiatieven in de gemeente waarbij mensen zwerfafval opruimen. Vorige week vrijdag wandelde hij mee met mevrouw De Haas tijdens haar afvalronde door de Aalderinkshoek. Hiermee geeft Van Mierlo het startsein voor een wekelijkse zwerfafvalwandeling met actieve inwoners.

Op zaterdag 19 september was het ‘World Cleanup Day’, een wereldwijde opruimactie waarbij miljoenen vrijwilligers de strijd tegen zwerfafval aangaan. Zoals mevrouw De Haas, maar ook de familie Westen in Bornerbroek, die onlangs samen met wethouder Van Mierlo een ronde maakte. De ergernis over illegale dumpingen van afval, bijplaatsingen bij milieuparkjes en zwerfafval op straat is groot. Van Mierlo is het ernst als het gaat om allerlei maatregelen: van cameratoezicht tot een innovatieve dumpdetector aan het Van Goghplein. “We willen een schone stad. Een buitenruimte zonder zwerfafval vergroot het gevoel van veiligheid en leefbaarheid.”

Aan de slag!
Van Mierlo roept inwoners die zelf regelmatig opruimrondes maken zich bij hem te melden, zodat hij mee kan op een ronde. Desgewenst neemt de wethouder grijpers mee, waarmee het opruimen veilig en hygiënisch gebeurt. Mevrouw De Haas: “Ik besloot zelf aan de slag te gaan in plaats van me iedere keer te ergeren aan alle afval.” Zowel Van Mierlo als mevrouw De Haas hopen dat de acties anderen inspireren tot het opruimen van afval. De Haas: “Sommigen kijken me aan of ik gek ben. Anderen spreken waardering uit voor wat ik doe. Maar er was tot nu toe niemand die zei laten we samen gaan.” Van Mierlo wandelt graag iedere vrijdag met inwoners mee. “Mijn waardering voor mensen als mevrouw De Haas is groot. Door wekelijks op pad te gaan met buren, leerlingen of clubs die regelmatig zwerfafval opruimen, kan ik mijn complimenten persoonlijk aan hen overbrengen.

Aanmelden
Ruimt u regelmatig zwerfafval op en vindt u het leuk dat de wethouder u daarbij op een vrijdag helpt? Meldt u dan bij de gemeente door een e-mail te sturen aan d.steinmeijer@almelo.nl.

Meer berichten